Visa alla bilder

Volvo 944 2.3 LTT Classic — 1998

Mycket fin original Classic med få mil och mycket utrustning. Konverterad med originaldelar till fullturbo 170 hk.

Ted Gryth
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Ett välskött och servat exemplar där allt fungerar klanderfritt. Även utseendemässigt är den i mycket fint skick. Mätarställningen kan dokumenteras med besiktningsprotokoll samt service bok. Finns inget akut att göra utan bilen är körklar."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
95 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
14696
MARKARYD
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Volvo 944 2.3 LTT Classic?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Ted Gryth
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Ett välskött och servat exemplar där allt fungerar klanderfritt. Även utseendemässigt är den i mycket fint skick. Mätarställningen kan dokumenteras med besiktningsprotokoll samt service bok. Finns inget akut att göra utan bilen är körklar."

Beskrivning

Denna bil har haft ett fåtal entusiastiska ägare som har vårdat den väl. Det finns mycket utrustning såsom fungerande AC, 4 x elhissar, elspeglar, centrallås, stolsvärme, dragkrok mm, så det är ett exklusivt exemplar som säljes.
Nuvarande ägare har flera bilar i sin samling som kräver omvårdnad och han vill därför sälja denna fina Volvo till en entusiast som kan ta över vårdnaden.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1998/1998 
 • Första registreringsdatum
  1997-12-02 
 • Avläst mätarställning
  104480 km 
 • Kw / hk
  99 / 135 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 5 vxl 
 • Klädsel
  Skinn / Textil 
 • Färg
  Grå metallic 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Välservad bil som går perfekt. Mycket är nyligen gjort bland annat nya bromsskivor, belägg och backar bak, det är även bytt kamrem och samtliga drivremmar. Vidare är den uppgraderad till fullturbo.

 • Skick interiör:

  Original inredning i mycket fint skick med få bruksspår.

 • Skick exteriör:

  Snygg gråmetallic originallack i toppskick utan klarlacksläpp och dörruppslag. Lister , fälgar och däck utan anmärkning. Ny vindruta monterades förra året.

 • Skick helhet:

  En fin chans att investera i den sista årgången av denna bakhjulsdrivna Volvo, en eftertraktad modell som kommer att öka i värde. Bilen är körklar så häng på en husvagn eller båt på dragkroken och njut av sommarens fina dagar.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2022-03-14
Ursprungsbesiktning: 1997-11-20 (EEG)
Datum i trafik första gången: 1997-12-02
Senast godkända besiktning: 2021-09-15
Besiktigad tom: 2022-11-30
Årsskatt: 2413 Kr
Körförbud: Nej
Antal ägare: 5

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Markaryd

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Ted Gryth
+46 705-65 67 27
ted@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2022-05-05.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG