Visa alla bilder
Visa film

Volkswagen Typ 1 1200 Bubbla Oval — 1955

Lågmilad oval i ett väldigt fint originalutförande med bra historik och dokumentation, tillsammans med snygga och ovanliga tillbehör.

Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Bildligt och även bokstavligt tung känsla i allt – i den mån det kan vara det i en lättviktig gammal folka. Men i den här är det tydligt."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
203 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
14745
SANDARED
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Volkswagen Typ 1 1200 Bubbla?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Bildligt och även bokstavligt tung känsla i allt – i den mån det kan vara det i en lättviktig gammal folka. Men i den här är det tydligt."

Beskrivning

Den såldes ny i Sverige 1955 och har bara haft fyra brukande ägare varav de två senaste nog kan räknas som innehavare än som brukare. Vackert inre och yttre och även undertill, bottenplattan ser nästan ny ut. Ägaren som är noterad 1966 var en medveten VW-mekaniker som redan då tog hand om bilen på extraordinärt sätt, därav skicket idag. Och de vårdande bevarandet fortsatte genom hela ägarlängden. Omfattande dokumentation med mycket tidiga besiktnings- och verkstadspapper tillsammans med gamla skattekvitton. Och dessutom en extra snygg tvåradig registreringsskylt med skattekvittot från 1986. Fint.

Den senaste och sista besiktningen gjordes i december 2021.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1955/1955 
 • Första registreringsdatum
  1955-01-01 
 • Avläst mätarställning
  60245 km 
 • Kw / hk
  22 / 30 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Tyg 
 • Färg
  Svart 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Enligt uppgift är motorn original och enligt dokumentationen är det även högst sannolikt att körsträckan stämmer, drygt 6 000 mil. Mekaniskt känns det så också; ljud, gång och känsla i motor och låda ger just det där lite tajta intrycket.

 • Skick interiör:

  Helt, rent och snyggt överallt, även när man lyfter på mattorna. En eftertraktad och exklusiv så kallad banjoratt pryder förarplatsen och förhöjer intrycket interiört.

 • Skick exteriör:

  Den har fått en ny hellackering, sannolikt någon gång på sjuttiotalet, möjligen också i slutet av sextiotalet. Lack och krom är i ett väldigt bra skick och fina extrautrustningsdetaljer i form av rostfritt motorgaller och snygg vänster backspegel.

 • Skick helhet:

  Riktigt trevlig oval-bubbla i ett exceptionellt fint originalutförande.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Avst 1986-04-08
Ursprungsbesiktning: 1955-01-01 (typbes)
Datum i trafik första gången: 1955-01-01
Senast godkända besiktning: 2022-03-29
Besiktigad tom: -
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 3

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Tvärred

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Peter Sundfeldt / Shaun Major
+46 705-38 80 22 / +46 709-72 40 07
peter@bilwebauctions.se / shaun@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2022-05-05.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG