Visa alla bilder

Volkswagen Golf 1.8 Cabriolet — 1988

En Golf cabriolet i bra bruksskick.

Nisse Brandt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"En fyrsitsig cab som är lätt att leva med. Bilen säljs nu om då kunden som ropade in den på vår förra auktion inte var seriös."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
40 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
14643
BORLÄNGE
RESERVATIONSPRIS
Ej uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Volkswagen Golf 1.8 Cabriolet?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Nisse Brandt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"En fyrsitsig cab som är lätt att leva med. Bilen säljs nu om då kunden som ropade in den på vår förra auktion inte var seriös."

Beskrivning

Bilen har ägts av en och samma familj i ca 5 år. Ägaren har utrustat Golfen med E-märkta och godkända svarta klarglas lyktor och blinkersglas runtom, men originalen finns kvar och kommer att följa med bilen. Nuvarande ägare bytte suffletten 2020 och i samband med detta renoverades dörrsidor och bakre paneler och en JVC-stereo monterades.
I dag säljes den på grund av för lite användande, platsbrist och inköp av annan bil. Bilen ger ett bra helhetsintryck.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1988/1988 
 • Första registreringsdatum
  1990-06-01 
 • Avläst mätarställning
  154341 km 
 • Kw / hk
  66 / 90 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Automat 
 • Klädsel
  Skinn 
 • Färg
  Vit 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Ej startad och körd. Enligt ägaren fungerar den i motor och drivlina.

 • Skick interiör:

  Interiören är i ett lite slitet skick. Sprickor i lädret och på nedre delen av förarstolens ryggstöd finns några små hål.

 • Skick exteriör:

  Lack i bra skick. Repa vänster framskärm, se bild. Små bucklor finns på skärmarnas överkant.

 • Skick helhet:

  En bil i ett bruksskick.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Avst 2021-12-11
Ursprungsbesiktning: 1990-01-19 (regbes)
Datum i trafik första gången: 1990-06-01
Senast godkända besiktning: 2020-07-10
Besiktigad tom: 2022-07-31
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 20

Fakta om modellen

En cabriolet modell av Golf presenterades för Volkswagens ledning av karossbyggaren Wilhelm Karmann redan 1976. Denna tidiga prototyp saknade den senare modellens roll-over-stång och hade en plattare karosslinje baktill, där suffletten veks ihop.

Produktionsmodellen av cabrioleten betecknades som Type 155. I Europa och Kanada kallades den Golf Cabriolet, medan den i USA såldes som Rabbit Convertible fram till 1985 års modell. Eftersom Rabbit ersattes av Golf II i USA så döptes Mark 1 cab om till "Volkswagen Cabriolet". Cabrioleten tillverkades mellan 1980 -1994. Karossen var förstärkt och hade en tvärgående "roll over bar". Slutmonteringen av Mk1 cabrioleten gjordes helt i Karmanns fabrik. Volkswagen levererade motorer, fjädring och inredning till Karmann. Suffletten var av vinyl eller tyg och var isolerad med en uppvärmd bakruta i glas. Den höjdes och sänktes manuellt fram till 1991 då den blev eldriven.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Borlänge

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Nisse Brandt
+46 707 50 89 99
nisse@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2022-04-07.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG