Visa alla bilder

Volkswagen 1303 LS Cabriolet — 1973

Diskret restomod med en dos Porscheprylar under skalet. Välbyggd och välljudande bil som är gjord för både komfortablel resa och tuffare körning när man så vill.

Mårten Carlsson
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"En välbyggd och potent bil i toppskick"

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
151 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
14692
KARLSTAD
RESERVATIONSPRIS
Ej uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Volkswagen 1303 LS Cabriolet?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Mårten Carlsson
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"En välbyggd och potent bil i toppskick"

Beskrivning

Svensksåld cabriolet som blivit professionellt ombyggd. Genomgick totalrenovering och modifiering under några år och stod klar 2015. Fram och bakvagn och bromsar från Porsche 944 Turbo. Motorn är på 1,9 liter - välbalanserad och lagom trimmad. Effekten uppskattas till 120-140 hästkrafter.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1973/1973 
 • Första registreringsdatum
  1972-12-27 
 • Avläst mätarställning
   
 • Kw / hk
   
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Läder 
 • Färg
  Vit 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Motorn hamnade i bilen våren 2021. Den är baserad på ett dubbelreducerat AD-block Borrad till 1914cc, viktade kolvar och stakar slipad vev (överdimension) Engel W110 (284) kamaxel. Allt nytt, inklusive oljepum och sil.
  Toppar frästa för matcha blockets borrning, lite portade och försedda med rostfria ventiler och nya säten. Dubbla 44mm Fajs (weberkopior) förgasare, brytarlöst tändsystem (Ignitor)
  Ny koppling med cushlocklamell och större avgassystem med GT13 ljuddämpare.
  Framvagnen har fjäderben från Golf mk.I försedd med spindlar från Porsche 944 Turbo. Bakvagn från 944 Turbo, ställbara Konidämpare fram och bak. Krängningshämmare av lite grövre snitt. Växellådan modifierad för behagligare utväxling vid landsväg.
  Ventilerade skivbromsar med ok runtom från Porsche.

 • Skick interiör:

  Mycket fint skick,Porscheratt och stolar fram från Porshe 911 - elställda, men inte inkopplade så justering sker manuellt . Dolt i bilen finns ljudanläggning och bluetooth. Skall man anmärka på något har solskydden blivit lite säckiga av ålder och det fins en liten - c:a 2 cm - spricka vid mätarhuset. Annars fin och fräsch inredning i närmast nyskick.

 • Skick exteriör:

  Omlackad 2014 i samband med renoveringen och professionellt utfört. Kofångare fram och bak är mest troligt nytillverkade och 100% i skick. Infällda blinkers i främre kofångare. Suflett och skydd i nyskick. Tätlister runt dörrar är lite gamla och nötta men annars känns allting välgjort och välvårdat. Porschefälgar på 17 tum med nästan nya 215/45 lågprofilsdäck.
  Bagage och motorum är exemplariskt prydigt, rent och snyggt. Motorummet stilrent lackat i vitt som framhäver motorn i sin enkelhet. Passande Porsche reservhjul på plats i bagaget fram.

 • Skick helhet:

  I stort sett i toppskick. Mycket användbar bil med allting genomgånget och lagom modifierat för bästa användbarhet. En stor del av bilens karakatär är ljudet - och här kan det bara beskrivas som maffigt!

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2018-05-04
Ursprungsbesiktning: 1972-12-22 (typbes) (Ombes:20210604)
Datum i trafik första gången: 1972-12-27
Senast godkända besiktning: 2021-05-14
Besiktigad tom: -
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 9

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Karlstad

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Mårten Carlsson
+46 734 17 49 90
marten@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2022-05-05.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG