Visa alla bilder
Visa film

SAAB 900 Turbo S 16v Cabriolet — 1991

En fullutrustad Saab Cabriolet i ett fantastiskt fint originalskick, ett samlarobjekt av rang.

Ted Gryth
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"En otroligt välvårdad bil med känd historik, allt fungerar och den behöver inga åtgärder utan är helt körklar. Mätarställning i miles så den har rullat ca 12350 mil."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
310 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
14741
KATRINEHOLM
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Ted Gryth
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"En otroligt välvårdad bil med känd historik, allt fungerar och den behöver inga åtgärder utan är helt körklar. Mätarställning i miles så den har rullat ca 12350 mil."

Beskrivning

Bilen importerades av nuvarande ägare från USA 2017, han har en bekant där som letade länge innan han hittade detta fina exemplar. Den skeppades hit och har servats och rekonditionerats mycket noggrant av pedantisk ägare.
Saaben har all utrustning som gick att få inklusive originalstereo, farthållare, elstolar i skinn, fungerande AC, växelvarnare, mm mm.
Mycket historik finns bevarad från USA med servicekvitton och protokoll även instruktionsbok och försäljningsbrochyr är med.
Han har nu fler projekt på gång och väljer nu att sälja denna unikt fina bil.

Teknisk data

 • Årsmodell/modellår
  1991/1991 
 • Första registreringsdatum
  2017-07-10 
 • Avläst mätarställning
  76757 miles 
 • Kw / hk
  138 / 187 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 5-vxl 
 • Klädsel
  Skinn 
 • Färg
  Gul 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Servad och genomgången av ägare som är skicklig Saab-mekaniker, bilen går perfekt och allt fungerar klanderfritt. Han har monterat högtändningsbox som ger ca 15 hk extra, vidare monterades vid service ett original oljefilter från tiden vilket är svårt att hitta idag.

 • Skick interiör:

  Originalinredning i toppskick har endast några få bruksspår.

 • Skick exteriör:

  Gul originallack som är i ett fantastiskt skick, ingen rost eller dörruppslag. Bilen är aldrig omlackad utan är i originalskick. Fälgar och däck i toppskick, original fälgar medföljer. Suffletten är hel och oskadad, sufflett skyddet medföljer nerpackad i originalväskor.

 • Skick helhet:

  Ett fantastiskt samlarobjekt och investeringsobjekt, man lär inte hitta fler exemplar i detta superba skick. Bilen är helt körklar och lämpar sig väl inför sommaren träffar.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2021-01-01
Ursprungsbesiktning: 2017-05-04 (regbes)
Datum i trafik första gången: 2017-07-10
Senast godkända besiktning: 2021-05-20
Besiktigad tom: 2023-05-31
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 1

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Katrineholm

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Ted Gryth
+46 705-65 67 27
ted@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2022-05-05.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG