Visa alla bilder

Pontiac Tempest Safari V8 — 1967

Svensksåld, ovanlig och rymlig sextiotals-Pontiac med det mytiska herrgårdsvagnsnamnet Safari. Ett spännande räddningsobjekt.

Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Vacker historik och ett förhållandevis lätt objekt för en americana-entusiast med smak för svensksålda sextiotalare."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
56 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
14707
HJÄRNARP
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Pontiac Tempest Safari?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Vacker historik och ett förhållandevis lätt objekt för en americana-entusiast med smak för svensksålda sextiotalare."

Beskrivning

Den såldes ny i Sverige i november 1967 och knappt 5 år senare köpte den nuvarande ägarens man bilen. Skönt osentimental berättad historik som ungdomsbil, kärleksbil och bröllopsbil. Och en fembarns-familjebil så småningom med just samma ägare sedan 1972. Här ryms bland annat historier om grand danois-hunden som åkte med på bröllopsresan, bilen som camper på densamma, två (bakåtvända redan då) barnstolar i framsoffan (en fästrem sitter fortfarande kvar) och en lastbilregistrering av bilen på åttiotalet som fortfarande hänger kvar. På nittiotalet gjordes en motorkonvertering och en renovering av bilen planerades. Dessa planer vilade fram till för några år sedan när nya krafter togs. Dessa blev inte heller materialiserade och nu säljs bilen istället. Och det med en snygg gammal tvåradig registreringsskylt. Ta vara på den.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1967/1967 
 • Första registreringsdatum
  1967-11-02 
 • Avläst mätarställning
  82 351 km 
 • Kw / hk
  104 / 141 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Automat 
 • Klädsel
  Vinyl 
 • Färg
  Vit 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Konverterad från originalets sexcylindriga maskin med en manuell treväxlad låda till en V8-bestyckning och automatlåda. Transformationen gjordes på nittiotalet, men avstannade också samtidigt då andra projekt tog över. Mycket är demonterat och renoverat (bilder).

 • Skick interiör:

  Delvis demonterad inredning, fram- och baksoffa i oskadad vinyl sitter kvar i bilen.

 • Skick exteriör:

  Gammal lack, bilen är att betrakta som ett objekt, men generellt är plåten i bra skick utan allvarliga rostskador. Tanken har varit rostig, men en ny är tillverkad (bilder).

 • Skick helhet:

  Trevlig herrgårdsvagnsversion av en Pontiac som faktiskt delade bottenplatta med svansmotorförsedda Chevrolet Corvair. Här i ett komplett och vettigt renoveringsskick tillsammans med en fin svensk historik.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Avst 1985-11-06
Ursprungsbesiktning: 1967-11-02 (regbes) (Ombes:19780203)
Datum i trafik första gången: 1967-11-02
Senast godkända besiktning: 1981-12-08
Besiktigad tom: 1983-03-31
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 2

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Hjärnarp

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Peter Sundfeldt / Shaun Major
+46 705-38 80 22 / +46 709-72 40 07
peter@bilwebauctions.se / shaun@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2022-05-05.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG