Visa alla bilder

Willys Jeep CJ3 — 1952

Civiljeep med svensk bakgrund som hållits i ett nära nog originalskick genom alla år.

Mårten Carlsson
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"En femtiotalsjeep som aldrig varit modifierad på ett eller annat sätt är ovanligt. Robust och rustik i skick och utförande."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
100 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
16870
SOLLEFTEÅ
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Willys Jeep CJ3?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Mårten Carlsson
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"En femtiotalsjeep som aldrig varit modifierad på ett eller annat sätt är ovanligt. Robust och rustik i skick och utförande."

Beskrivning

Registrerad redan 1952 men dess tidigare historik är höljd i dunkel. PÅ den tiden kom en hel del Jeepar hit som kom att tjänstgöra inom jordbruk och diverse förvaltningar. Kanske var den här traktorregistrerad? Från 1979 då den registrerades in igen blev den lätt lastbil med två sittplatser. Haft tre ägare sedan dess.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1952/1952 
 • Första registreringsdatum
  1979-06-07 
 • Avläst mätarställning
  35951 km 
 • Kw / hk
  44 / 60 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  galon 
 • Färg
  Mörkröd 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Original drivlina med den robusta Go-devil fyran som fungerar utan anmärkning. Konverterad till 12V elsystem och en modernare säkringshållare i motorrummet.

 • Skick interiör:

  Spartanskt - två säten omklädda någon gång, Gott och lagom patinerat skick. Ursprungliga mätare

 • Skick exteriör:

  Äldre lack och kulören skall enligt uppgift varit densamma genom bilens historia. Skav, repor och bättringar finns. Karossen är rak fin och skadefri. Bilen står på breddade originalfälgar. Kapell saknas.

 • Skick helhet:

  Ett lagom skick för ett sådant här fordon där funktion, praktikalitet och mångsidighet står före finess och finish.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2023-05-24
Ursprungsbesiktning: 1952-06-05 (regbes) (Ombes:19790528)
Datum i trafik första gången: 1979-06-07
Senast godkända besiktning: 2018-09-07
Besiktningsbefriad: Ja
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 3

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Sollefteå

Kontakta besiktningsman/handläggare för att boka en tid för visning:

Mårten Carlsson
+46 734 17 49 90
marten@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2024-04-18.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Distansförsäljning
 • Denna bil är inte fotograferad eller testad av Bilweb Auctions. Informationen ovan är baserad på säljarens uppgifter om aktuellt objekt.

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG