Visa alla bilder
Visa film

Volvo Amazon Custom — 1962

Sjuttiotalets styling- och tuningideal hälsar dagens publik välkommen till ett stycke orört och väldigt fint bevarat byggnadsminne. En fantastisk och skönt orörd representant från en annan tid.

Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"Hård Amazontolkning som på ett vackert sätt representerar en bevarad dåtida skaparglädje på den nationella customscenen."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
100 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
16866
MARIESTAD
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Volvo Amazon Custom?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"Hård Amazontolkning som på ett vackert sätt representerar en bevarad dåtida skaparglädje på den nationella customscenen."

Beskrivning

Byggherren köpte bilen redan 1976 och började bygga på sitt Amazon-projekt med stor entusiasm och ett bestämt fokus. Idéer kom och gick, de genomfördes, och nya ideér och utveckling frodades. Ägaren, med det coola förnamnet Weit, bevarade och höll sitt ungdomsprojekt levande under alla år. Reportaget i tidningen Bilsport från 1984 berättar det mesta och tjänar som ett som viktigt dokument till bilens historik. Senaste godkända besiktningen gjordes 2016-07-07 och då bilen var godkänd när de nya reglerna trädde i kraft 2018-04-20 blev den därmed besiktningsbefriad samma dag.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1962/1962 
 • Första registreringsdatum
  1962-01-01 
 • Avläst mätarställning
  65 168 km 
 • Kw / hk
  96 / 131 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Tyg 
 • Färg
  Svart 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Uppborrad B18 till två liter, vassare kam, bearbetad topp och dubbla Weber 45:or. Bland annat. Ett inte helt ovanligt recept på den tiden. En motor med bra effekt som gärna vill ha ett bestämt och rejält handlag, och som ger fin körglädje tillbaka när den får det handlaget.

 • Skick interiör:

  Inredningen är en härlig blandning av byggarens intryck och avtryck, och dessutom tekniska snillrika idéer. Bilen har fungerande elhissar och startas med en magnet som förs till en punkt på kardantunneln. Instrument från P1800, värme och ventilationsreglage från en 140 och dörrsidor med en burlesk boudoir-feeling.

 • Skick exteriör:

  Bilens yttre bär spår av en kreativitet som förändrades, fixades och så småningom landade. Oortodoxa och uppkäftiga detaljer. Tidstypiska uttryck i färg, form och lackeringsteknik. Tanken flyttades till exempel rakt upp i bagageutrymmet så att bilens färgsprakande underrede kunde exponeras på bästa sätt.

 • Skick helhet:

  En tidsmarkör i ett fint fungerande skick, en minst sagt speciell bil att vårda som byggnadsminne och dessutom en bil som lätt går att köra för egen maskin till träffar och utställningar.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2016-07-07
Ursprungsbesiktning: 1962-01-01 (regbes) (Ombes:19800521)
Datum i trafik första gången: 1962-01-01
Senast godkända besiktning: 2016-07-07
Besiktningsbefriad: Ja
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 4

Fakta om modellen

Bilens historik sammanfattas bäst av byggarens glädje och hans barns minnen av bilen. Sista gången Weit körde sin bil var det med sitt barnbarn en sväng runt kvarteret i hemstaden Mariestad. Det minnet bär de anhöriga med sig och det får en ny ägare också förvalta.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Mariestad

Kontakta besiktningsman/handläggare för att boka en tid för visning:

Peter Sundfeldt
+46 0705-38 80 22
peter@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2024-04-18.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG