Visa alla bilder
Visa film

Studebaker Golden Hawk — 1956

Golden Hawk - en balanserad kombination av både prestige och sportighet i samma bil. Med blott 4071 stycken tillverkade detta år är det en sällsynt och eftertraktad modell idag.

Mårten Carlsson
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"En fin bil som aldrig verkar vara helrenoverad - Lack och klädsel gjorts vid men till mesta delen välbevarad och hållen i god kondition."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
175 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
16428
RÄVLANDA
RESERVATIONSPRIS
Ej uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Studebaker Golden Hawk?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Mårten Carlsson
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"En fin bil som aldrig verkar vara helrenoverad - Lack och klädsel gjorts vid men till mesta delen välbevarad och hållen i god kondition."

Beskrivning

1956 var första året för Golden Hawk och sista året för Packards V8 i Studebakers bilar. Den här bilen kommer från Texas där den bara haft två ägare. Importerades den till Sverige av en Studebakersamlare som förregistrerade den 2013. Den besiktigades och gjordes klar för trafik 2020.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1956/1956 
 • Första registreringsdatum
  2020-04-01 
 • Avläst mätarställning
  78741 miles 
 • Kw / hk
  202 / 275 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  textil/skinn 
 • Färg
  Vit 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  352" Packard V8 och treväxlad manuell växellåda med overdrive. Startar lätt och går mycket fint på vägen. Tekniskt mycket gott skick och allt elektriskt fungerar som det skall.

 • Skick interiör:

  Säten omklädda efter originalmönster. Det mesta övrigt på insidan förefaller vara ursprungligt. Fin rosenpolerad instrumentbräda där handskfackluckan fått lite repor. Kåporna till framsoffans nederdel finns och följer med , båda sidor.

 • Skick exteriör:

  Fin i plåt och aldrig lagad eller svetsad någonstans. Helt rostfri undertill och inne i bagageutrymme. Omlackerad okänt när men med mycket hög finish. Den har med tiden dock fått några bättringar och det verkar någon gång blivit blåsor på bakluckan som har gett med sig i Texassolen. Krom och blanklister mycket fina, de rostfria listerna runt vindrutan har lite små bucklor. Skölden runt låset på bakluckan finns med och är nykormat.

 • Skick helhet:

  Fin och solid bil som ger ett mycket gott helhetsintryck i allt från det kosmetiska och tekniska.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Avst 2020-04-10
Ursprungsbesiktning: 2013-05-08 (regbes)
Datum i trafik första gången: 2020-04-01 (560101)
Senast godkända besiktning: 2020-04-30
Besiktningsbefriad: Ja
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 1

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Rävlanda

Kontakta besiktningsman/handläggare för att boka en tid för visning:

Mårten Carlsson
+46 734 17 49 90
marten@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2024-04-18.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG