Visa alla bilder
Visa film

Renault Clio Sport 3,0 V6 (högerstyrd) — 2002

Tuff Renault i fint skick som har mycket körglädje. Prestanda och väghållning i toppklass med vass mittmonterad V6:a. Högerstyrd sportbil som är sällsynt på svenska vägar.

Ted Gryth
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Ida Johansen
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"Bilen är mycket välskött både i utseende och mekaniskt. Entusiastisk ägare har servat bilen på auktoriserad verkstad och skött den noggrant. Mycket dokumentation finns bevarad sedan bilen var ny. Kan inte se något att anmärka på utan den fungerar klanderfritt."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
225 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
16859
SIMRISHAMN
RESERVATIONSPRIS
Ej uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Renault Clio Sport?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Ted Gryth
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Ida Johansen
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"Bilen är mycket välskött både i utseende och mekaniskt. Entusiastisk ägare har servat bilen på auktoriserad verkstad och skött den noggrant. Mycket dokumentation finns bevarad sedan bilen var ny. Kan inte se något att anmärka på utan den fungerar klanderfritt."

Beskrivning

Bilen har en mycket fin historik med många dokument bevarade. Den importerades till Sverige 2014 av en Renault entusiast i Norrland, nuvarande ägare köpte bilen av honom 2021. Renaulten har sedan dess genomgått stor service med kamremsbyte samt fått en översyn både in och utvändigt.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  2002/2002 
 • Första registreringsdatum
  2014-08-24 
 • Avläst mätarställning
  86922 miles 
 • Kw / hk
  169 / 230 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Textil / Skinn 
 • Färg
  Silver 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Bilen går fantastiskt fint och fungerar utmärkt. Stor service med kamremsbyte är utförd av auktoriserad Volvo / Renault verkstad i Simrishamn, kvitton och bilder finns.

 • Skick interiör:

  Mycket fin inredning som endast har lite slitage på förarsätets ryggstöd samt är lite flammig på mittkonsollen. Snyggt flockad instrumentbräda ger ett gott intryck.

 • Skick exteriör:

  Lack i toppskick utan anmärkning även fälgar och däck är mycket fina.

 • Skick helhet:

  Otrolig upplevelse att köra, ett underbart ljud från V6:n samt en väghållning som en gocart. Denna bil lämnar ingen oberörd.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Avst 2023-05-28
Ursprungsbesiktning: 2014-08-19 (regbes)
Datum i trafik första gången: 2014-08-24 (020316)
Senast godkända besiktning: 2023-04-27
Besiktigad tom: 2024-06-30
Årsskatt: 2199 Kr
Körförbud: Nej
Antal ägare: 2

Fakta om modellen

Clio V6 är baserad på Clio Mk II, även om väldigt få delar är lika med den bilen. 3.0 60° V6 ES9-motorn, som kommer från PSA-gruppen, uppgraderades till cirka 230 PS (169 kW; 227 hk) och placerades i mitten av fordonet där standard Clios har baksäten – vilket gör denna bil till en tvåsitsig sportbil.

Det byggdes totalt 1 631 produktionsbilar mellan 2001 och 2002.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Simrishamn

Kontakta besiktningsman/handläggare för att boka en tid för visning:

Ted Gryth
+46 705-65 67 27
ted@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2024-04-18.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG