Visa alla bilder
Visa film

Pontiac Grand Prix LJ 400 — 1976

Svensksåld sjuttiotalsjänkare med en låg körsträcka och en lagom skönt patinerad utstrålning för biltypen.

Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"Härlig representant för den tidens lite up-market bilar i USA. Frustande V8:a med strypt effekt och en skön sjuttiotalskänsla."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
51 500SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
16783
MJÖLBY
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Pontiac Grand Prix LJ?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"Härlig representant för den tidens lite up-market bilar i USA. Frustande V8:a med strypt effekt och en skön sjuttiotalskänsla."

Beskrivning

Den levererades ny i Sverige i juli 1976, förmodligen i Smålandstrakten och det var också där den nuvarande ägaren köpte bilen på hösten 1985. Han fick aldrig med några servicepapper eller häften, men en instruktionsbok, försäljningsbroschyrer och verkstadshandböcker följer med. Pontiacen har brukats som entusiastbil hela tiden och den totala körsträckan är idag lite drygt 7 500 mil. Senaste godkända besiktningen gjordes 2016-06-01 och bilens säljs obesiktigad.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1976/1976 
 • Första registreringsdatum
  1976-07-23 
 • Avläst mätarställning
  75 088 km 
 • Kw / hk
  136 / 185 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Automat 
 • Klädsel
  Plysch 
 • Färg
  Röd metallic 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Bilen är körbar, men är inte besiktigad. Motor och låda funkar fint ihop, men servostyrningen behöver översyn av slangar och olja, liksom bränslematningens vacuumslangar. Vidare bör även bromsarna ses över före besiktning, bilen har knappt körts de senaste 5-6 åren. Batteriets polställning gör att originalmontaget inte passar.

 • Skick interiör:

  Fluffig plyschinredning i ett fräscht skick. Träimitationerna på instrumentpanelen, plastdetaljer och plyschtyg är alla normalt fina för bilens ålder och körsträcka. Varvräknaren fungerar inte. Bra mattor och innertak, det senare behöver en avtorkning av några fuktfläckar. Plåten för säkringar och reläer är demonterad på bilderna.

 • Skick exteriör:

  Omlackerad någon på nittiotalet av en bekant till den nuvarande ägaren. Han blev inte riktigt nöjd med resultatet och idag har bilen en lite matt finish med några blåsor här och där. Lite ytrost på listerna runt vinyltaket. Samtidigt kan bilen utstråla ett slags coolt patinerad sjuttiotal och dessutom med den gamla tvåradiga registreringsskylten som inte riktigt fick plats och monterades sluttande.

 • Skick helhet:

  Trevligt och ärligt helhetsintryck med intakt känsla och lite att åtgärda. Svensksålda storjänkare från sjuttiotalet är rara blommor idag.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2012-08-14
Ursprungsbesiktning: 1976-07-23 (regbes)
Datum i trafik första gången: 1976-07-23
Senast godkända besiktning: 2016-06-01
Besiktigad tom: 2018-06-30
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Ja
Antal ägare: 10

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Mjölby

Kontakta besiktningsman/handläggare för att boka en tid för visning:

Peter Sundfeldt
+46 0705-38 80 22
peter@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2024-04-18.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG