Visa alla bilder
Visa film

Oldsmobile Super 98 394 — 1959

59:ornas mest uppseendeväckande akter där fenor, stötfångare, reservhjul och baklampor tar för sig rejält av utrymmet.

Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"Rolig och rejäl 59:a, avgassystemet är bullrigt anpassat till önskad svenskt mullernivå och ändröret skrapar gärna i."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
250 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
16705
SANDARED
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Oldsmobile Super 98?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"Rolig och rejäl 59:a, avgassystemet är bullrigt anpassat till önskad svenskt mullernivå och ändröret skrapar gärna i."

Beskrivning

Den kom till Sverige redan i slutet på sjuttiotalet och bilen köptes in till Sandahl 2000. Någon gång under tiden fram tills dess renoverades/lackerades bilen i Sverige. Det finns tyvärr ingen dokumentation eller pappershandlingar kvar hos ägaren.

Bilen kommer från Sandahls samlingar som Bilweb Auctions AB under tidig vår kommer att sälja under fyra olika teman; först ut några av familjens populära trotjänare, främst Mercedes, Volkswagen och någon joker, sedan ett halvt dussin exklusiva fina Rolls-Royce och Jaguar och därefter ett urval av tidiga Ford-bilar och en Chevrolet från bilismens barn- och ungdom. Sist ut blir det 7 USA-bilar varav 5 representativa fullsize USA-bilar från GM:s årsmodeller 1959, året då fenorna var som störst.

Sandahls är idag en av Sveriges största familjeägda transportkoncerner. Företaget grundades i Värnamo 1949. Äldre generationer har i sitt privata museum under många år samlat på ett 40-tal bilar under olika teman. Bilweb Auctions AB har nu fått uppdraget att sälja dessa under fyra omgångar i februari, mars och april i år.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1959/1959 
 • Första registreringsdatum
  1977-08-20 
 • Avläst mätarställning
  48 028 miles 
 • Kw / hk
  231 / 314 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Automat 
 • Klädsel
  Skinn 
 • Färg
  Vit 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Den har fått en lättare startservice och bilen startar, går och bromsar, även om generatorn inte laddar och drar ur batteriet. Bromssystemet har fått en lättare översyn med både främre slangar bytta och ny bromsvätska, och bilen har en ok bromsförmåga för provkörning, men före besiktning behövs en grundligare justering och kontroll. Servostyrningen funkar fint och luftkonditioneringen kyler den inte så effektivt som den borde. Den senaste besiktningen gjordes 1999-04-14.

 • Skick interiör:

  Inredningen är i ett generellt bra skick med en del slitage på framsoffan som skulle må bra av lite djuprengöring och behandling. Baksätet är i ett bättre skick tillsammans med mattor och dörrsidor. Innertaket verkar vara original med normalt slitage. Snygg instrumentpanel med charmiga vintagedetaljer. elstolsjusteringarna fungerar fint tillsammans med alla elhissar förutom förarsidan. En spricka i planglaset på vänster passagerarfönster.

 • Skick exteriör:

  Rak i plåten, inga tecken på rost eller skador och snygg undertill. Bilen har förmodligen lackerats i Sverige för mer än 30 år sedan och ser presentabel på håll. Men vid en närmare titt ser man apelsinsfinish tillsammans med några små rinningar och defekter, främst akterut. En del av det kan sannolikt förbättras med våtslipning och polering, färgen ser ut att vara tjock. Snyggt krom runtom.

 • Skick helhet:

  Presentabel och med potential för kosmetisk förbättring genom förhållandevis enkla åtgärder. En ny generator och lite mer översyn innan den tas i bruk behövs efter många års stillestånd på ett museum.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Avst 2000-07-25
Ursprungsbesiktning: 1977-08-20 (regbes)
Datum i trafik första gången: 1977-08-20
Senast godkända besiktning: 1999-04-14
Besiktigad tom: 2001-04-30
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Ja
Antal ägare: 10

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Sandared

Kontakta besiktningsman/handläggare för att boka en tid för visning:

Peter Sundfeldt
+46 0705-38 80 22
peter@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2024-04-18.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG