Visa alla bilder
Visa film

Mercedes-Benz 500 SL V8 — 1992

Mercedes Cabriolet i toppskick. Ett exemplar som fungerar oklanderligt och är en eftertraktad samlarbil.

Ted Gryth
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Ida Johansen
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"En välskött bil som går alldeles utmärkt och ger ett mycket gott intryck både ut och invändigt. Ser inget att anmärka på."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
180 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
16850
OSKARSHAMN
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Mercedes-Benz 500 SL?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Ted Gryth
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Ida Johansen
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"En välskött bil som går alldeles utmärkt och ger ett mycket gott intryck både ut och invändigt. Ser inget att anmärka på."

Beskrivning

Mercedes-Benz 500 SL är en imponerande bil med en lång historia av prestanda och lyx. Denna modell har varit en av de mest eftertraktade och beundrade sportbilsmodellerna från Mercedes-Benz. 500 SL är känd för sin kraftfulla prestanda, eleganta design och högkvalitativa material som används i interiören.

Bilens V8-motor ger imponerande kraft och acceleration, medan dess välbalanserade chassi och avancerade fjädringssystem ger en smidig och behaglig körupplevelse. Interiören är utformad med lyxiga material och avancerad teknik för att skapa en bekväm och underhållande körning.

Detta exemplar kom till Sverige 2003 och har ägts av 2 entusiaster. Nuvarande ägare har haft den i 10 år och kört sparsamt sommartid.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1992/1992 
 • Första registreringsdatum
  2003-07-10 
 • Avläst mätarställning
  155178 km 
 • Kw / hk
  240 / 326 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Automat 
 • Klädsel
  Skinn 
 • Färg
  Svart 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Välservat exemplar som går mycket fint och fungerar utan anmärkning. Sufflett och hardtop mekanism fungerar perfekt.

 • Skick interiör:

  Snygg interiör i svart skinn i oklanderligt skick, endast en söm är lagad på passagerarsätet. Hardtoppens innertak har lossat i framkant.

 • Skick exteriör:

  Mycket fin lack utan anmärkning, finns endast ett litet dörruppslag på vänster bakskärm. Snygga fälgar med bra däck som har få bruksspår. Fina originalfälgar medföljer.

 • Skick helhet:

  Ägande av en Mercedes-Benz 500 SL är inte bara att äga en bil, det är att äga en symbol för exklusivitet och prestanda. Med sin tidlösa design och enastående prestanda fortsätter denna modell att fascinera bilentusiaster över hela världen. Detta exemplar är i ett mycket fint entusiastskick.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Avst 2023-05-17
Ursprungsbesiktning: 2003-07-08 (regbes)
Datum i trafik första gången: 2003-07-10
Senast godkända besiktning: 2022-07-14
Besiktigad tom: 2024-07-31
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 2

Fakta om modellen

1989 presenterades slutligen 107:ans ersättare. Den nya SL-klassen byggde vidare på W124 E-klass, men försågs även med motorer från W140 S-klass. R129 hade finesser som justerbara stötdämpare och en uppfällbar störtbåge som aktiverades om bilen var på väg att välta. Detta, i kombination med övrig säkerhetsutrustning, gjorde att Mercedes hävdade att R129 var världens säkraste bil, trots att den saknade tak. 129:an uppdaterades 1993 och 1996, bland annat med nya motorer.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Oskarshamn

Kontakta besiktningsman/handläggare för att boka en tid för visning:

Ted Gryth
+46 705-65 67 27
ted@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2024-04-18.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG