Visa alla bilder
Visa film

Mercedes-Benz 300 CE 24v Cabriolet — 1993

Mycket välskött Mercedes cabriolet som endast rullat 9200 mil. Komfortabel vagn med plats för fyra.

Ted Gryth
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Ida Johansen
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"Mercedes cab i fint och välvårdat skick. Går alldeles utmärkt och ger ett gott intryck både ut och invändigt.

Besiktigad till 2026-03-31."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
198 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
16906
OSKARSHAMN
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Mercedes-Benz 300 CE 24v Cabriolet?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Ted Gryth
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Ida Johansen
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"Mercedes cab i fint och välvårdat skick. Går alldeles utmärkt och ger ett gott intryck både ut och invändigt.

Besiktigad till 2026-03-31."

Beskrivning

Mercedes-Benz 300 E Cabriolet 24V från 1993 är en sällsynt och eftertraktad bilmodell. Detta fina exemplar kom till Sverige 2005 och har ägts av nuvarande ägare sedan 2011. Bilen har totalt endast rullat 9200 mil och är fantastiskt fin.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1993/1993 
 • Första registreringsdatum
  2005-11-04 
 • Avläst mätarställning
  91966 km 
 • Kw / hk
  162 / 220 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Automat 
 • Klädsel
  Skinn 
 • Färg
  Silver 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Bilen är välservad och fungerar utan anmärkning. Sufflett mekanismen fungerar perfekt.

 • Skick interiör:

  Originalinredning i mycket fint skick med få bruksspår. Det är vanligt att bilar från den tiden har visst slitage på grund av ålder och användning, men denna bil har välbevarad skinninredning och är mycket eftertraktad.

 • Skick exteriör:

  Mycket fin och välvårdad lack, endast en svag nyansskillnad finns på passagerardörren. Paneler lister och sufflett är utan anmärkning likaså fälgar och däck.

 • Skick helhet:

  Sammanfattningsvis är Mercedes-Benz 300 E Cabriolet 24V från 1993 en imponerande och sällsynt bilmodell som fortsätter att fascinera bilentusiaster och samlare med sin kombination av prestanda, stil och lyx. Här i ett mycket välvårdat skick som är klar för sommarens turer.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2024-03-13
Ursprungsbesiktning: 2005-06-27 (regbes)
Datum i trafik första gången: 2005-11-04 (921001)
Senast godkända besiktning: 2024-03-19
Besiktigad tom: 2026-03-31
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 2

Fakta om modellen

300 CE Cabriolet introducerades som en del av W124-serien och tillverkades mellan 1984 och 1997. Utrustad med en treliters rak sexa på 217 hästar och en fyrväxlad automatlåda som standard. Bilen har en för biltypen rymlig interiör med elektriskt manövrerade rutor, säten och sufflett. Den senare fälls på under 20 sekunder. Mercedes 300 CE Cabriolet W124 är en prisvärd samlarbil med gott om frisk luft, stram och elegant design och en klassisk hög Mercedes-kvalitet.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Oskarshamn

Kontakta besiktningsman/handläggare för att boka en tid för visning:

Ted Gryth
+46 705-65 67 27
ted@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2024-04-18.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG