Visa alla bilder
Visa film

Mercedes-Benz 230 CE — 1984

En klassisk Mercedes med tidlös elegans i bra fungerande skick.

Nisse Brandt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Ida Johansen
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"En snygg MB-coupé. Väl värd att ta hand om och vårda."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
55 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
16886
UPPSALA
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Mercedes-Benz 230 CE?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Nisse Brandt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Ida Johansen
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"En snygg MB-coupé. Väl värd att ta hand om och vårda."

Beskrivning

Nuvarande ägare har alltid önskat att äga en sådan här Mercedes. Efter mycket sökande hittade han sin bil 2005 i Söderhamn. Enligt utsago så är bilen svensksåld och såldes ny i Danderyd Stockholm. I hans ägo fick Mercedesen fick nya framskärmar och rostlagades, samt fick den en ny lack. Mycket har åtgärdats genom åren, bland annat är topplocket renoverat och en av de sista åtgärderna är att bilen fått en ny generator. På grund av olika händelser i ägarens liv så ska bilen nu auktioneras. Med bilen medföljer en pärm där det är dokumenterat vad för reparationer som utförts. Fälgar med dubbade vinterdäck medföljer bilen.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1984/1984 
 • Första registreringsdatum
  1984-01-18 
 • Avläst mätarställning
  271082 km 
 • Kw / hk
  92 / 125 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Automat 
 • Klädsel
  Skinn 
 • Färg
  Guldmetallic 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Bilen går bra i motor och växlar mjukt och fint. Den framfördes inte på väg då den var avställd vid tillfället.

 • Skick interiör:

  Interiören är i ett normalt bruksskick i förhållande till mätarställningen. Framstolarnas klädsel har några skador, se bilder. Instrumentpanelen har några sprickor, se bild. Innertaket är i ett bra skick. Mattor och gummimattorna är i ett bra skick.

 • Skick exteriör:

  Äldre omlackering. Framskärmarna bytta i samband med detta. Vänster sidobakruta har tejp på gummilisten och vid framrutans vänstra nedre del finns det också tejp. Det ser ut som om det kommit någon rostbubbla vid vindrutans nedre vänstra hörn. Bilens gummilister är något torra och har bitvis sprickor.

 • Skick helhet:

  En besiktigad Mercedes i ett bra och körklart grundskick.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2022-04-06
Ursprungsbesiktning: 1984-01-18 (typbes) (Ombes:20070521)
Datum i trafik första gången: 1984-03-23
Senast godkända besiktning: 2023-08-29
Besiktigad tom: 2025-08-31
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 13

Fakta om modellen

Mercedes-Benz 230 CE lanserades år 1980 och var en efterträdare till den populära W114-modellen. Bilen var en del av W123-serien och hade en fyrcylindrig radmotor på 2,3 liter som producerade 136 hästkrafter. Den fanns tillgänglig i både en 4-växlad manuell och en 4-stegs automatisk växellåda.

Bilens interiör var elegant med fina träpaneler och bekväma säten klädda i högkvalitativt tyg eller läder. Modellen var också utrustad med en rad innovativa funktioner för tiden, som elektriska fönsterhissar och en elektrisk antenn.

Mercedes-Benz 230 CE var inte bara en vacker bil, utan också mycket säker. Den hade ett högkvalitativt chassi med stora krockzoner, vilket gjorde den mycket robust och motståndskraftig mot kollisioner. Den var också utrustad med skivbromsar på alla fyra hjulen, vilket förbättrade bromsförmågan och säkerheten på vägen.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Uppsala

Kontakta besiktningsman/handläggare för att boka en tid för visning:

Nisse Brandt
+46 707 50 89 99
nisse@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2024-04-18.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG