Visa alla bilder

Kawasaki Z1000 R2 — 1983

Sällsynt åttiotalshoj med närmast ikonisk status. Specialmodell från Kawasaki som bara fanns två årgångar, här en svensksåld maskin som stått undanställd ett tag.

Mårten Carlsson
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"Får betraktas som ett mycket fint renoveringsobjekt. Då bland gatans tuffaste superhojar - idag sällsynt och eftertraktat samlarobjekt."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
45 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
16602
SKELLEFTEÅ
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Kawasaki Z1000 R2?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Mårten Carlsson
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"Får betraktas som ett mycket fint renoveringsobjekt. Då bland gatans tuffaste superhojar - idag sällsynt och eftertraktat samlarobjekt."

Beskrivning

Z1000R-II var värstingen från Kawasaki 1983. Detta år gjordes den här modellen enbart i vitt, 1984 års upplaga blev grön. Här fanns på racingmanér stötdämpare med separata tryckkammare. Luftgaffel med tryckutjämning mellan gaffelbenen, elektronisk tändning och fyra 34mm Mikuniförgasare. Luftkyld fyra med dubbla kamaxlar, femväxlad låda och en effekt på 100 hästkrafter. Den salufördes som Eddie Lawson replica då Eddie körde i AMA:s Superbikeserie med Kawasaki säsongerna 1981 och 1982 - där han vann storstilat.

Det här exemplaret har stått undanställd senaste 20 åren men startats upp emellanåt.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1983/1983 
 • Första registreringsdatum
  1983-05-17 
 • Avläst mätarställning
  73610 km 
 • Kw / hk
  72 / 98 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
   
 • Färg
  Vit 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Ej genomgången , har startats upp ibland och då har en del läckage främst runt förgasare noterats. Packningar och gummidetaljer är gamla.

 • Skick exteriör:

  Överlag hel, komplett och fin för sina år. Några skav och repor har uppstått men inga bucklor finns i tank eller andra delar. Motordelar tappat lite färg under åren. Styre och avgassystem ej original. liten reva kan synas i ena kanten på sadeln.

 • Skick helhet:

  Mycket gott, strukturellt oskadad med lite kosmetiska fläckar, men inget som är något som sticker ut. Behöver en komplett mekanisk genomgång för att får den i körbart skick igen.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Avst 2002-10-23
Ursprungsbesiktning: 1983-03-11 (typbes)
Datum i trafik första gången: 1983-05-17
Senast godkända besiktning: 2002-05-23
Besiktigad tom: 2003-05-31
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Ja
Antal ägare: 14

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Skellefteå

Kontakta besiktningsman/handläggare för att boka en tid för visning:

Mårten Carlsson
+46 734 17 49 90
marten@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2024-04-18.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG