Visa alla bilder
Visa film

Honda Prelude EX 1,8 — 1984

Otroligt fin 40-åring i orört och välutrustat originalskick, har bara rullat 4600 mil med 3 ägare inom samma släkt.

Ted Gryth
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Ida Johansen
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"Mycket fin originalbil med få mil, är servad och underhållen regelbundet. Ger ett mycket gott intryck både ut och invändigt."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
75 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
16837
ALVESTA
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Honda Prelude EX?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Ted Gryth
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Ida Johansen
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"Mycket fin originalbil med få mil, är servad och underhållen regelbundet. Ger ett mycket gott intryck både ut och invändigt."

Beskrivning

Denna bil köptes ny av nuvarande ägares mosters man 1985 och den kördes mycket sparsamt mestadels sommartid fram till 1995 då den ställdes in i en torr och fuktfri lokal.

Nuvarande ägare fick överta bilen 2010 och då gjordes en stor service med byte av samtliga vätskor och remmar, nya däck och genomgång av bromsar. Därefter har han använt den mycket sparsamt sommartid.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1984/1984 
 • Första registreringsdatum
  1985-05-20 
 • Avläst mätarställning
  45967 km 
 • Kw / hk
  76 / 103 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Textil 
 • Färg
  Ljusblå 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Bilen går alldeles utmärkt och är välservad. Kamrem och spännare byttes 2022-09-28 då hade bilen rullat 45267 km.

  Stolsvärme förarsida fungerar inte.

 • Skick interiör:

  Originalinredning i ett alldeles utmärkt skick med få bruksspår.

 • Skick exteriör:

  Originallack utan anmärkning, paneler och lister likaså. Finns ett litet dörruppslag på höger framskärm. Original lättmetallfälgar med fina däck.

 • Skick helhet:

  Fantastiskt fin originalbil som är mycket ovanlig på våra vägar idag. Är utrustad med Hondas egna låsningsfria bromssystem 4W A.L.B.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2024-02-29
Ursprungsbesiktning: 1984-04-02 (typbes)
Datum i trafik första gången: 1985-05-20
Senast godkända besiktning: 2023-06-12
Besiktigad tom: 2025-06-30
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 3

Fakta om modellen

Honda Prelude är en bilmodell tillverkad av den japanska fordons- och motortillverkaren Honda. Modellen introducerades den 24 november 1978 och tillverkades till 2001 i totalt 5 generationer. Det är en coupémodell av amerikanskt snitt som från början var liten i storleken men växte något med generationsbytena. Den första baserades på den innevarande första generationen av Honda Accord som bland annat fick låna ut motor, bromssystem och de individuella hjulupphängningarna med fjäderben runt om som placerades i ett nykonstruerat sportigare chassi vars hjulbas var 60 mm kortare än hos samtida Accord. Släktskapet syns visuellt tydligare i andra generationen, som i sin tur lånade ut frontens design med uppfällbara strålkastare av pop up-typ till USA-utförandet av samtida Accord. Tekniskt var det i regel Prelude som erbjöd den mest avancerade tekniken och med tredje generationen erbjöds också ett system för automatisk styrning av bakhjulen kallat 4WS, som underlättar fickparkering och förbättrar spårhållningen i högre farter. Den sista modellen fick ett mycket påkostat chassi med individuell hjulupphängning med dubbla tvärlänkar.

Prelude användes vid starten av Honda för att introducera den japanska återförsäljarkedjan Honda Verno och modellserien började kort därefter även marknadsföras internationellt. Prelude var riktad mot att konkurrera med bland andra japanska coupé-modeller som Toyota Celica, Nissan Silvia och Mitsubishi Eclipse. När Prelude-serien lades ner 2001 ersattes den av Honda Integra DC5, som var avsedd att ersätta båda modellserierna Integra och Prelude med en gemensam modellserie.

Namnet Prelude (av latinets "preludium", inledning) hade registrerats som varumärke av biltillverkaren Toyota som dock välvilligt överlät det till Honda. Prelude blev den första bilmodellen från Honda i en serie av bilar med namn som syftade på musikaliska termer. Den följdes av Quintet (kallad Quint på vissa marknader, också den baserad på teknik från Accord-serien), Concerto och Ballade. Storleksmässigt placerar sig modellen mellan Honda Accord Coupé och Honda Legend Coupé.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Alvesta

Kontakta besiktningsman/handläggare för att boka en tid för visning:

Ted Gryth
+46 705-65 67 27
ted@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2024-04-18.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG