Visa alla bilder
Visa film

Ford Galaxie 500 Hardtop 5.0 V8 302 cui — 1968

Underbart skick både invändigt och utvändigt, bara vrid om nyckeln och kör iväg.

Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"Vid bilens ankomst till depån blev jag verkligen imponerad av dess exceptionella skick. Det enda att anmärka på är att gummilisten på ventilationsfönstret behöver bytas eftersom det blir lite vindbrus vid körning. Den har varit ägd och underhållen noggrant av en hängiven Ford-entusiast."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
151 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
16854
SANDARED
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Ford Galaxie 500 Hardtop 5.0 V8?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"Vid bilens ankomst till depån blev jag verkligen imponerad av dess exceptionella skick. Det enda att anmärka på är att gummilisten på ventilationsfönstret behöver bytas eftersom det blir lite vindbrus vid körning. Den har varit ägd och underhållen noggrant av en hängiven Ford-entusiast."

Beskrivning

Denna Galaxie levererades ny till herr och fru Ritter i Narareth, Pennsylvania. De ägde den i många år tills de sålde den till en annan lokal herre, herr Abel, som förmodligen var den som renoverade den helt i början av 2000-talet. Bilen köptes senare av två svenska bilsamlare på Carlisle Classic Car Pennsylvania-auktionen i september 2006, vilket dokumenterades i Classic Mirror Magazine. Den importerades till Sverige i november 2006 och registrerades i december samma år. Bilen kördes sparsamt var främst en del av deras samling tills den nuvarande ägaren köpte den 2009. Nuvarande ägare är en Ford-entusiast och trots att bilen var i fint skick tyckte han att motorn och motorutrymmet behövde fixas till, detta har nu lackerats om och äldre delar har ersatts, Nu ser det ut som nytt under huven. Bilen har bara körts under sommarmånaderna och underhållits på rätt sätt. Det ingår en mapp med äldre dokumentation, kvitton samt rmanual.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1968/1968 
 • Första registreringsdatum
  2006-12-05 
 • Avläst mätarställning
  26426 
 • Kw / hk
  154 / 209 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Automat 
 • Klädsel
  Vinyl 
 • Färg
  Ljusgrå 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Bilen startar omedelbart och går jämnt. Växlingar fint, har effektiva bromsar och är mycket stabil på vägen. Motorn och motorutrymmet är exceptionellt rent. Utrustad med fina hjul och däck. Besiktningsbefriad och redo att köras hem.

 • Skick interiör:

  Interiören är i perfekt skick med tanke på sin ålder. Den ursprungliga radion fungerar inte, och tätningen på förarplatsens ventilationsfönster behöver bytas på grund av vindbrus vid körning. Det är det enda problemet som noterats.

 • Skick exteriör:

  Karossen är rak med väljusterade dörrar och paneler. Fri från rostproblem och skador. Lacken är i utmärkt skick med en fin, blank finish. Noterbart är en liten 5 cm buckla på bagageluckan och några mycket små lackreparationer runt tanklocket som är nästan omärkbara. Kromdetaljerna runt om är blanka och oskadda. Bagageutrymmet är exceptionellt rent.

 • Skick helhet:

  Om du letar efter en synnerligen pålitlig amerikansk bil att njuta av i sommar är detta den perfekta bilen för dig.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2006-12-05
Ursprungsbesiktning: 2006-12-05 (regbes)
Datum i trafik första gången: 2006-12-05 (680101)
Senast godkända besiktning: 2017-06-13
Besiktningsbefriad: Ja
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 3

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Sandared

Kontakta besiktningsman/handläggare för att boka en tid för visning:

Shaun Major
+46 709-72 40 07
shaun@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2024-04-18.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG