Visa alla bilder

Chevrolet Superior Touring — 1926

Äldre finrenovering i ett mycket fint bevarat skick. En tjugotals-Chevrolet som sannolikt är finare nu än när den såldes ny i Oslo.

Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"Förkrigsrepresentativ med en sällsynt kvalitativ renoveringshistorik och välbevarad efter färdigställandet för knappt 40 år sedan."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
126 125SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
16702
SVENARUM/VAGGERYD
RESERVATIONSPRIS
Ej uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Chevrolet Superior Touring?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"Förkrigsrepresentativ med en sällsynt kvalitativ renoveringshistorik och välbevarad efter färdigställandet för knappt 40 år sedan."

Beskrivning

Den levererades ny av Oslo Motorsenter 1931 eller i alla fall i början av trettiotalet. När bilen kom till Sverige är okänt men den förregistrerades i Sverige i juni 1973 efter att Nils från Olofström (en erkänd renoveringsauktoritet i kretsarna för förkrigsbilar) såg ett reportage i dåvarande GM-Revyn om att Chevan stod till salu på BP-mack vid Storsjön utanför Östersund. Han hämtade hem bilen till Blekinge och renoverade den från grunden under dryga tio år. Den var klar 1985 och under 20 år hann han med att köra hela 45 brudpar i bilen. Sandahls köpte den till samlingen 2005. Med hjälp av Riksarkivet går det att få reda på ännu mer om bilens historik och hitta gamla dokument. Det finns tyvärr inga dokument eller handlingar hos ägaren. Vid tiden för bilens registrering gällde regeln om besiktningsbefrielse för fordon äldre än 1951.

Bilen kommer från Sandahls samlingar som Bilweb Auctions AB under tidig vår kommer att sälja under fyra olika teman; först ut några av familjens populära trotjänare, främst Mercedes, Volkswagen och någon joker, sedan ett halvt dussin exklusiva fina Rolls-Royce och Jaguar och därefter ett urval av tidiga Ford-bilar och en Chevrolet från bilismens barn- och ungdom. Sist ut blir det nio stycken olika prisbelönta och representativa fullsize USA-bilar från 1959, året då fenorna var som störst.

Sandahls är idag en av Sveriges största familjeägda transportkoncerner. Företaget grundades i Värnamo 1949. Äldre generationer har i sitt privata museum under många år samlat på ett 40-tal bilar under olika teman. Bilweb Auctions AB har nu fått uppdraget att sälja dessa under fyra omgångar i februari och mars i år.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1926/1926 
 • Första registreringsdatum
  1973-06-13 
 • Avläst mätarställning
  10568 km 
 • Kw / hk
  19 / 26 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Skinn 
 • Färg
  Olivgrön/svart 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Motor och drivlina renoverades grundligt under samma tid som resten av bilen, mellan 1975 och 1985. Den är förmodligen inte startad sedan 2005, men det sitter ett nytt batteri i och motorn snurrrade lätt och ledigt när vi provade.

 • Skick interiör:

  Fluffiga skinnsoffor i en rejäl kvalitet, fina detaljer och instrument tillsammans med en tydlig träratt som gjord för att hålla sig i när det går undan på landsvägen.

 • Skick exteriör:

  Vacker olivgrön lack i två toner åtskilda av en snygg pinstripe tillsammans med svartlackerade skärmar. Matchande fina fälgar med bra däck och vita sidor, om än lite äldre, förstås. Suffletten är lätt och logisk att fälla upp och ner även för en oinvigd, och den är hel och ren med fina lackerade träribbor. Några vita fuktfläckar syns på insidan av suffletten som är enkla att tvätta bort. Bilen har ett vackert och genomarbetat yttre som har behållit sin fina finish genom åren efter renoveringen.

 • Skick helhet:

  Kunnigt och noggrannt renoverad för snart 40 år sedan, och minst sagt välbevarad. En värdig och vacker representant för tjugotalets Chevroletbilar.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Avst 2023-01-26
Ursprungsbesiktning: 1973-06-13 (regbes)
Datum i trafik första gången: 1973-06-13
Senast godkända besiktning: -
Besiktigad tom: -
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 6

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Svenarum/Vaggeryd

Kontakta besiktningsman/handläggare för att boka en tid för visning:

Peter Sundfeldt
+46 0705-38 80 22
peter@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2024-04-18.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG