Visa alla bilder
Visa film

Chevrolet Impala Coupé 348 V8 — 1959

Bilen kom till Sverige för 16 år sedan och var då i fantastiskt fint orört originalskick. Ägaren vill ha bilen perfekt, så den fick ny lack för 15 år sedan. Idag är bilen fortfarande lika fin. Att det är en otroligt vacker bil och rätt utförande och årsmodell gör den till en av Sveriges mest eftertraktade Impala coupéer.

Michael Luft
Värderingsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"Bilen startar lätt och är mycket fin att köra på vägen. Skicket både på insidan, utsidan, i motorrum och bagage och undertill är enastående. En av Sveriges finaste. Inga nämnvärda anmärkningar."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
690 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
16894
VAGGERYD
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Chevrolet Impala Coupé?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Michael Luft
Förordnad värderingsman museum och samlare
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"Bilen startar lätt och är mycket fin att köra på vägen. Skicket både på insidan, utsidan, i motorrum och bagage och undertill är enastående. En av Sveriges finaste. Inga nämnvärda anmärkningar."

Beskrivning

1959 var året då allt stod på topp! Det fanns inga begränsningar! Man visste inte ens vad ordet begränsning betydde! De som designade de här bilarna hade fria händer. På GM sa man bara ”gör vad ni vill”, pengar finns i överflöd! Och svängarna togs ut, rejält! Cadillac fick stående fenor som var en halvmeter höga, Pontiacs fenor var stjärnformade, Impalan fick liggande fenor med formen av måsvingar och bakljus som ser ut som katt-ögon!
Hela världen blomstrade och det fanns inga hinder. Månen väntade.
Denna ”måsvinge” Impala har haft en ägarfamilj i Sverige sedan 2008. Bilen har varit familjens ögonsten i ensamling med flera klassiska USA-bilar i toppskick. Bilen kom från USA för 16 år sedan. Den är i toppskick och original-extrautrustad med: 348 V8 motor med automat och dubbelt avgassystem. AC-bil med orig blå-tonade rutor. Röd inredning med stoppad bräda. Power Steering. Bumper guards och dubbla antenner med mera. Importerad från rostfria Texas 2007, där den enligt uppgift skall ha haft endast två ägare i alla år och fått maximal omvårdnad.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1959/1959 
 • Första registreringsdatum
  1959-01-01 
 • Avläst mätarställning
  67101 
 • Kw / hk
  138 / 188 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Automat 
 • Klädsel
  läder 
 • Färg
  Vit 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Bilen startar lätt och växlar fint. Bra drag i motorn. Inga konstiga vibrationer eller gnissel någonstans. Mycket fint skick, det känns att bilen är mycket välvårdad och bara använts kortare sträckor, för fin-åkning och utflykter.
  När bilen kom ifrån USA var den helt ren under, det vill säga aldrig underredsbehandlad! Dåvarande ägare gjorde en noggrann underredstvätt och därefter behandlades bilen med ett tunt lager transparent rostskyddsvax, hela underredet samt alla hålrum. Bilen är extremt fin och intakt under. Går inte att se spår av rost eller lagningar. Spikraka intakta trösklar. Raka och fina förstärkningsbalkar. Ramen är jättefin den också. Fina golv och även skuffgolvet är fint på denna impala. Intakta punktsvetsar längst ner i bakskärmar och i skärmkanter. Måste nästan vara unikt på en Impala från 1959?
  Nyare dubbelt avgas med Magnaflow ljuddämpare i rostfritt. Låter underbart!

 • Skick interiör:

  Klädseln är original sedan 1959 och är fortfarande mjuk och fin. Dörrsidor är också original och fina för sin ålder. Korrekt innertak i silver-flake som sitter spikrakt. Solskydden är som nya. Golmattan är ny liksom hatthyllan. Original ”padded dash” fortfarande mycket fin. Fin instrumentering också. Rak och fin papp-insats inne i handskfacket och belysningen tänds när man öppnar. Torr och fin torped-isolering som fortfarande är intakt som ni kan se på bilderna.
  Bagageutrymme: Rent och fint i hela skuffen med korrekta mattor. Reservhjulet är renoverat med ett nytt BF Goodrich white wall däck. Domkraft och verktyg ligger på sin plats mycket snyggt. Original o-klippta kabelhärvor till baklysena.
  Original kärnfrisk plåt i skuffen och jag ser inga skador eller lagningar. Något spår av ytrost kan man se om man tittar noga men inget att anmärka på.

 • Skick exteriör:

  När bilen kom in från USA hade den kvar sin originallack. Den var fin men lite nött och genompolerad på sina ställen. Ägaren ville att lacken skulle vara perfekt och matcha resten av bilens fina skick, så bilen lämnades in till ett proffs. Bilen slipades plåtren, och inte en enda rostfläck hittades, helt otroligt. Slutresultatet är snudd på en ”tia” skulle jag säga, men jag ger den en ”nia” så har jag vi inte sagt för mycket. Hela bilen ger ett mycket gott och gediget intryck. Den har aldrig varit sänkt eller rullat på andra hjul, utan man har uppskattat bilen i originalutförande precis som den är.
  Originalkrom på kofångarna fortfarande blankt och fint. Raka fina lyktsargar fram och bak. Fina original blå-tonade glasrutor. Rut-ramarna är nästan som nya. Rak och fin grill. Listverket är också mycket fint, finns någon mindre (petig) anmärkning, men inget som stöt helheten.

 • Skick helhet:

  Fantastiskt fin helhetsintryck, otroligt vacker bil och fin historia gör denna Impala till en av Sveriges mest eftertraktade, vågar vi påstå. Ett stycke bilhistoria och investeringsobjekt att njuta av både på vägen och i garaget.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Avst 2024-01-17
Ursprungsbesiktning: 2008-05-19 (regbes)
Datum i trafik första gången: 2008-05-22 (590101)
Senast godkända besiktning: 2018-05-28
Besiktningsbefriad: Ja
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 3

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Vaggeryd

Kontakta besiktningsman/handläggare för att boka en tid för visning:

Michael Luft
+46 708-20 21 13
michael@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2024-04-18.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG