Visa alla bilder
Visa film

BMW 518i E28 — 1984

518 i ett bra och mycket användbart skick. En perfekt bil för en BMW-entusiast.

Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"Bilen har körs under sommarmånaderna och nyligen genomgått service / genomgång. Detta inkluderade renovering av avgassystemet, färsk olja i växellådan och differentialen, nya fjädrar och en omfattande olje- och filterervice. Dessutom har den nya däck. Besiktnigad och godkänd till den 31 maj 2025 och är den redo för sin nästa resa hem."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
54 400SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
16816
SANDARED
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande BMW 518i E28?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"Bilen har körs under sommarmånaderna och nyligen genomgått service / genomgång. Detta inkluderade renovering av avgassystemet, färsk olja i växellådan och differentialen, nya fjädrar och en omfattande olje- och filterervice. Dessutom har den nya däck. Besiktnigad och godkänd till den 31 maj 2025 och är den redo för sin nästa resa hem."

Beskrivning

Bilen köptes ny från en BMW-återförsäljare i Orsa 1985 och förblev hos den första ägaren fram till 2006. Den såldes sedan till en annan lokal ägare som behöll den fram till 2021. Efter det såldes den till en bilhandlare i Uddevalla, och den nuvarande ägaren förvärvade den 2022, vilket innebär sammanlagt fyra ägare. Tack vare Orsas läge i norra Sverige, där ingen salt används på vägarna under vintern, har bilen bevarats från rostproblem vilket har bidragit till dess fina skick idag. Bilen har en omfattande samling äldre kvitton, servicehistorik och handböcker. Den genomgick en komplett Dinitrol rostskyddsbehandling 2007.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1984/1984 
 • Första registreringsdatum
  1983-08-18 
 • Avläst mätarställning
  247013 
 • Kw / hk
  102 / 75 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Textil 
 • Färg
  Vit 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Bilen startar omedelbart och har en väl fungerande motor, växellåda och bromsar. Trots att den är 40 år gammal har den imponerande väghållning och en känsla av smidighet. Motorrummet är fint. Bilen är genomgången, servad redo för omedelbar användning. Den har attraktiva aluminiumhjul, även om de har några mindre lackskador, och är utrustad med bra däck.

 • Skick interiör:

  Interiören är väl underhållen och original,. Säten, dörrpaneler, mattor och innertak har minimalt slitage. En mindre skada finns på växelspakskonsolen. En modern radio är installerad, några lösa kablar finns. Instrumentbrädan och mätarna är intakta och fungerande. Den har en attraktiv Momo trä-ratt. Trots att inspektionslampan är på lyser bilen utan problem, denna behöver bara nollställas.

 • Skick exteriör:

  Bilens kaross är rak med ett rent underrede, trots mindre bucklor från domkraften. Den ursprungliga lacken är i bra skick men skulle må bra av en polering. Mindre rostfläckar finns nära den främre nedre stötfångaren. Dimljus saknas. Några synliga reparationer och lackskador finns samt rost bakom skärmkantskromet, dock är minimalt och inte påfallande.

 • Skick helhet:

  Den här bilen går smidigtich är utan behov av större arbete. Bara att köra och njuta av 80-talets.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2023-04-05
Ursprungsbesiktning: 1983-08-18 (typbes) (Ombes:20230609)
Datum i trafik första gången: 1983-11-03
Senast godkända besiktning: 2023-06-09
Besiktigad tom: 2025-05-31
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 7

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Sandared

Kontakta besiktningsman/handläggare för att boka en tid för visning:

Shaun Major
+46 709-72 40 07
shaun@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2024-04-18.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG