Visa alla bilder
Visa film

Audi 80 Cabriolet 2,3 E — 1992

En ägare sedan ny, 1.542 mil, en av fem byggda i denna färgkombination - allt i ett utsökt originalskick.

Tore Thallaug
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Ida Johansen
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"Jag har skrivit det förr men det är dags igen, nu med besked. De där smått osannolika vagnarna med en ägare, extremt låga mil mil och pedantiskt skötta, dyker upp då och då. De tar andan ur en och här kan vi med fog använda epitetet - unik."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
275 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
16806
HUDDINGE
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Audi 80 Cabriolet?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Tore Thallaug
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Ida Johansen
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"Jag har skrivit det förr men det är dags igen, nu med besked. De där smått osannolika vagnarna med en ägare, extremt låga mil mil och pedantiskt skötta, dyker upp då och då. De tar andan ur en och här kan vi med fog använda epitetet - unik."

Beskrivning

Den här vagnen är enligt uppgift tillverkad i Ingolstadt senhösten 1991 och kom till Sverige dagen före julafton samma år. Försäljningschefen för Bilmo AB i Lund hade specialbeställt bilen i Gletscher isblåmetallic, fanns ej som standard för cabrioletmodellen men väl andra modeller hos Audi. Sufflett i blått och inredning i Safirblå Kodialläder. Enligt Audi, tillverkades det endast fem exemplar i denna färgkombination. motor och drivlina var den klassiska femcylindriga insprutningsmotorn från Audi med femväxlad låda. Nuvarande och enda brukare såg vagnen i utställningshallen, blev "förälskad" och köpte den. Sedan dess har den tillbringat stora delar av tiden i hans garage, varav mestadels i ett sk. Carcoontält med fläktar för att hålla damm på avstånd.

Att det blivit så få mil beror på andra intressen bl.a. hojåkande. Bilen har bara körts i torrt väglag med solen som följeslagare i närområdet, förutom några resor ToR till Skåne.

När kamremmen byttes för ett antal år sedan, försvann tyvärr serviceboken på verkstaden. Ägaren själv har servat bilen med byte av olja och filter.

Däcken och batteri är bytta, i övrigt som från fabrik. Med bilen följer två nycklar samt servicenycklar, instruktionsbok och övriga handlingar, besiktningspapper, kvitton samt originalbroschyrer

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1992/1992 
 • Första registreringsdatum
   
 • Avläst mätarställning
  15415 km 
 • Kw / hk
  98 / 133 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Helskinn i blått, med blå tygmattor 
 • Färg
  Silverblå metallic 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Pga, väglag och väderförhållanden blev det ingen provkörning. Med det sagt, bilen startade lätt och gick lugnt och fint i motor. Allt uppfattades tight och såsom en lågmilare bör kännas. En syn på oljestickan visade gul och fin olja. Eftersom bilen körts lite är däremot en översyn alltid att rekommendera. Underredet är ej kontrollerat på lyft men av det som kunde ses, såg det mycket bra ut. Streckkods lappen från tillverkningen på bakaxeln, satt delvis fortfarande kvar.

 • Skick interiör:

  Inredningen är i alla delar pedantiskt skött och ytterst välhållen i originalskick. Vindskydd och Pioneer Stereo från tiden.

 • Skick exteriör:

  Lackering, glas, plast och sufflett i mycket fint originalskick, utan antydan till slitage. Det gäller även fälgarna med sina nyare däck.

  Motor- och bagageutrymmen i liknande skick. Vid fototillfället hade vi inte kåpan över batteriet på plats, den finns.

 • Skick helhet:

  Den här vagnen har nu passerat 30 års gränsen för skattefrihet och kvalar lätt in som klassiker. Lägger man dessutom till den smått unika kombinationen en ägare, 1.542 mil, utförande och originalskicket, så har vi här en högst intressant entusiast- och samlarbil, från epoken när Audi allt mer flyttade fram sina positioner och tog plats bland premiumvagnarna.

Fakta om modellen

Audi har en brokig historia fram till dagens datum och position som prestigemärke. Det grundades 1909 av August Horch, som dessförinnan år 1900 hade grundat ett företag i eget namn. Det fick han lämna efter meningsskiljaktigheter. Nåväl, när ett nytt företag med nytt namn skulle lanseras var ju hans eget efternamn redan upptaget. En kompanjons son kläckte då förslaget Audi, som på latin betyder lyssna eller höra, precis som horch. Audi kom att tillverka bilar i Zwickau. År 1932 bildades en koncern med fordonsmärkena Audi, DKW, Horch och Wanderer och fick en symbol med de fyra ringarna, som används än idag. Då med ringarna och respektive märkes egen logotype integrerad. Efter andra världskriget var såväl Europa som dess bilindustri i ruiner och när så småningom Tyskland delades upp i olika ockupationszoner hamnade stora delar av Auto-Union i den sovjetiska och senare östtyska delen. Så efter kriget blev Auto-Union endast produktion av DKW-fordon i sin fabrik i Ingolstadt i Väst-Tyskland. De tre andra hamnade i malpåse.

I skarven av 50/60-talet påbörjades en process där först Mercedes men sedan Volkswagen successivt tog över verksamheten. Detta skedde åren 1964-66. Planerna var att skapa ett märke som komplement till VW-utbudet. DKW kändes omodernt med sina tvåtaktsmodeller, Horch, som varit ett lyxbilsmärke men med något kantstött image sedan Nazitiden var inte rätt och Wanderer var i stor sett bortglömt - så valet föll på Audi.

Under bl.a. Ferdinand Piëch ledning påbörjades under 80-talet en resa med att ta sig upp i premiumklassen och tävla med prestigemärken såsom BMW och Mercedes. Företagets motto blev Vorsprung durch Technik. En milstolpe blev naturligtvis Audi Quatro-konceptet med fyrhjulsdrift. Här fick de snabbt en sportig image och framgångar inom rally. När även de vanliga modellerna också fick fyrhjulsdrift blev, det ett uppsving för märket. Dessutom klev man oblygt in i prestigeklassen med sin Modell A8. En modell saknades dock i utbudet, en Cabriolet.

Audi 80 tillverkades 1972 - 1995, då det var dags för A4 att äntra scenen. Första versionen, kallad B1 var en hyllad vagn, som också blev Årets Bil i Europa 1973. Det blev olika uppgraderingar genom åren. Den sista versionen B4 kom till årsmodell 1992.

En cabrioletversion från Audi presenterades så äntligen i Maj 1991. Den delade teknik med övriga modellsyskon men fick aldrig fyrhjulsdrift. Tillverkningen för Cabben fortsatte en god tid efter att Audit 80 i övrigt hade upphört och blivit Audi A4. Faktiskt ända fram tom årsmodell 2000. De sista åren byggdes Cab-versionen av Karmann. Totalt byggdes 71.350 exemplar av Audi 80 Cabriolet.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Huddinge

Kontakta besiktningsman/handläggare för att boka en tid för visning:

Tore Thallaug
+46 705 90 23 65
tore@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2024-04-18.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG