Visa alla bilder
Visa film

Volvo PV 544G Sport B18 — 1966

En klassisk PV Sport från sista årsproduktionen, och till och med faktiskt från den absolut sista tillverkningsdagen av PV-modellen. Den 20 oktober 1965 rullade det här exemplaret ut från fabriken.

Tore Thallaug
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Ida Johansen
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"En Körsbärsröd Volvo PV Sport med tidstypiska attribut i mycket fint skick, har alltid varit och är en kioskvältare. I synnerhet när det är den näst sista körsbärsröda som någonsin tillverkats."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
260 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
15738
KUMLA
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Volvo PV 544G Sport?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Tore Thallaug
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Ida Johansen
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"En Körsbärsröd Volvo PV Sport med tidstypiska attribut i mycket fint skick, har alltid varit och är en kioskvältare. I synnerhet när det är den näst sista körsbärsröda som någonsin tillverkats."

Beskrivning

Enligt säkra källor är det här exemplaret den näst sista körsbärsröda PV Sport som tillverkades, och dessutom också på den sista dagen för modellen. Här i ett mycket fint skick med rätt attribut såsom Marchal extraljus, 5,5 tums fälgar, Amerika bågar, kartläsarlampa och "kaffepanna" samt runda instrument samt växelspaksknopp i trä. Original mätartavla medföljer, så även träratt och ställning för hjälmar.

Senaste ägare har ägt och kört bilen sedan 1989. Mycket litteratur medföljer, såsom instruktionsbok, verkstadskataloger och klubbtidningar.

Tekniska data

  • Årsmodell/modellår
    1966/1966 
  • Första registreringsdatum
    1966-04-18 
  • Avläst mätarställning
    86 810 km 
  • Kw / hk
    70 / 95 
  • Drivmedel
    Bensin 
  • Växellåda
    Manuell 
  • Klädsel
    Tygklädsel 
  • Färg
    Röd 

Skickbedömning

  • Skick tekniskt:

    Bilen startade lätt, gick fint men behöver en genomgång, service och diverse injusteringar. Blev inte provkörd längre sträcka pga av busväder men kändes stabil och bra. Ej lyft för att kunna kontrolleras fullt ut undertill men skall enligt uppgift vara i bra skick. Luftningsretur till tank ej inkopplad. Förutom original motorutrustning skall det även sitta en sportkam i vagnen.

  • Skick interiör:

    Bilen är extrautrustad med Volvo Rallyinstrument. Golvmattor har slitage och viss inklädning mot torped saknas. Framstolar slitna, nya klädslar till framstolar är beställda hos Autoparts och medföljer. Balk till förarstol behöver åtgärdas. Baksäte och tak har visst slitage och behöver rengöras. Blaupunkt bilradio från tiden.

  • Skick exteriör:

    Ny lack i mycket fint skick, nya gummilister, fint krom och glas. Amerikabågar, JP-fälgar med fina Hancook däck. Baklucka behöver justeras in i övre vänster bakkant. Marchal extraljus fram och en Bosch backlampa. Motorrum i fint skick med lite extra blankt. Bagagerum i fint skick med viss patina.

  • Skick helhet:

    En verklig raritet och klassisk PV Sport i mycket fint skick med vissa detaljer att åtgärda för ny ägare.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2009-04-24
Ursprungsbesiktning: 1966-04-18 (typbes)
Datum i trafik första gången: 1966-04-18
Senast godkända besiktning: 2018-06-21
Besiktningsbefriad: Ja
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 8

Fakta om modellen

Volvo presenterade sin nya "efterkrigsbil" PV 444 i september 1944 men det dröjde fram tom februari 1947 innan de första bilarna levererades. Modell 444 tillverkades fram tom 1957, därefter blev det en uppgradering med modell PV 544 som erbjöds som årsmodellerna 1958-1966. Ursprungligen hade PV 544 en B16 motor men from årsmodell 1962 blev det en B18 motor. Sportmodellen fick en något nedtrimmad P1800 motor och dubbla SU-förgasare. De sista PV 544 modellerna tillverkades hösten 1965 och fick modellbeteckning G och såldes som 1966 års modeller. Enligt uppgift var det 3401 bilar som fick årsmodellbeteckning 1966, varav 345 var Sportmodeller. Den absolut sista vagnen var en svart Sport, som hamnade direkt hos Volvo museet. PV 544 Sport var både en eftertraktad och för sin tid motorstark vagn. I Sportmodellen med de dubbla SU-förgasarna fick man i G-modellen ut 95 hkr.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Kumla

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2023-04-27.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
  • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
  • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
  • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
  • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
  • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
  • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
  • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
  • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG