Visa alla bilder
Visa film

Volkswagen Golf IV V6 4-motion 2.8 — 2000

En svensksåld Volkswagen Golf Mark 4, V6 4-motion som endast har körts 3362 mil. Bättre än så här kan det knappast bli! Den här bilen har aldrig körts på vintern och har haft samma ägare under de senaste 20 åren, vilket också visar på en lång historia av ett noggrant ägande och ett välskött underhåll av den.

Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"Man kan bara beskriva denna bil som ”nästan ny” och något som är perfekt för ett framtida samlarfordon.
Den har en fullständig servicehistorik och en nyligen genomförd besiktning som inte visade några anmärkningar eller problem. Alla elektriska funktioner är i gott skick och den både går, och fungerar som en ny bil."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
141 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
15766
TENHULT
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Volkswagen Golf IV V6 4-motion?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"Man kan bara beskriva denna bil som ”nästan ny” och något som är perfekt för ett framtida samlarfordon.
Den har en fullständig servicehistorik och en nyligen genomförd besiktning som inte visade några anmärkningar eller problem. Alla elektriska funktioner är i gott skick och den både går, och fungerar som en ny bil."

Beskrivning

Den säljs av ägarfamiljen, som nyligen ärvt den efter att ägaren gick bort. Den nu avlidne ägaren köpte bilen 2001 och den hade dessförinnan bara haft två tidigare ägare - som båda var återförsäljare.
Då det rör sig om fd. ägarens absoluta drömbil, så har den som en sådan alltid förvarats i ett garage och aldrig kört på vintern. Enligt serviceböcker och äldre besiktningsprotokoll, har den bara kört ca. 1600 mil det senaste decenniet. Ägaren såg alltså till, att bilen både var ordentligt servad och besiktigad med jämna intervaller. Det är oerhört sällan man hittar en bil med så låg körsträcka och i ett sådant utmärkt skick, eftersom de allra flesta liknande bilar av denna typen både har en hög körsträcka och har modifierats eller ändrats över tid. Just den här bilen är helt fri från både rost och andra skador på karossen och både inredningen och motorrummet är fortfarande i nyskick (se bilder). Om du funderar på en kommande samlarbil för framtiden, då är det den här du ska köpa.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  2000/2000 
 • Första registreringsdatum
  2000-01-14 
 • Avläst mätarställning
  33 620 km 
 • Kw / hk
  150 / 204 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Textil 
 • Färg
  Ljusgrå 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  En väl underhållen bil, med fullt dokumenterad servicehistorik och stämplade serviceböcker. Den går underbart och felfritt, utan några som helst problem. Alla de elektriska komponenterna är i gott skick och det finns inga pixelfel eller trasiga funktioner i bilens displayer.

 • Skick interiör:

  Det finns inga anmärkningar angående inredningen, som fortfarande känns som i en ny bil. Baksätena verkar aldrig någon ens ha suttit på, vilket skicket indikerar. Det är dock möjligt att Clarion-radion blivit uppdaterad eller bytt någon gång sedan bilen var ny.

 • Skick exteriör:

  En helt rostfri kaross, utan varesig bucklor eller andra skador. Lackningen är helt utmärkt, med det finns några mindre fläckar runt sidospeglarna, och ett litet skav på det bakre stötfångarhörnet och ytterligare en liten, 5 cm lång repa på ena bakdörren (se bilder). Dock är det så att dessa anmärkningar knappt märks och de förringar absolut inte bilens övergripande och i övrigt fantastiskt fina utseende. Den från VW medföljande verktygssatsen har aldrig använts, och bilens lättmetallfälgar och däck är också i ett bra skick.

 • Skick helhet:

  Det är verkligen anmärkningsvärt att kunna hitta en bil i ett sådant exceptionellt fint skick, och detta blir samtidig ett bevis om det mycket noggranna ägandet och det fina underhållet som bilen har fått genom åren. Det här är en mycket eftertraktad Hatchback från 2000-talet, och kommer att bli en underbar framtida klassisk bil att äga och njuta av i många år.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2023-02-11
Ursprungsbesiktning: 1999-12-01 (EEG)
Datum i trafik första gången: 2000-01-14
Senast godkända besiktning: 2023-02-18
Besiktigad tom: 2024-04-30
Årsskatt: 2413 Kr
Körförbud: Nej
Antal ägare: 4

Fakta om modellen

Golf V6 AWD är en variant av en Volkswagen Golf, men med en sexcylindrig motor och fyrhjulsdrift (AWD). Den tillverkades av Volkswagen från 1999 och fram till 2005 och är bl.a känd för sin sportiga prestanda och hantering, samt sitt avancerade AWD-system som ger den ett bättre grepp och stabilitet i hala eller utmanande körförhållanden.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Huskvarna

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2023-04-27.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG