Visa alla bilder
Visa film

Toyota Corolla KE70 1,3 — 1983

En "tidskapsel" från 80-talet i ett utsökt originalskick med få ägare och låga mil.

Tore Thallaug
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Ida Johansen
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"Den är inte i nyskick, den är från 1983 och brukad men det är nära. Oklanderligt skick i helhet som i detaljer. Den här krabaten blir man glad av och i..."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
75 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
15710
NYKÖPING
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Toyota Corolla KE70?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Tore Thallaug
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Ida Johansen
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"Den är inte i nyskick, den är från 1983 och brukad men det är nära. Oklanderligt skick i helhet som i detaljer. Den här krabaten blir man glad av och i..."

Beskrivning

Vagnen köptes ny av ett äldre par i 80-års åldern för 40 år sedan. Först skriven på mannen, sedan hustrun. De hann köra ca. 2.000 lugna mil i trakterna av Orsa med omnejd. Därefter blev det släktingar som tog över bilen och den har nu till dags dato körts 2.260 Mil. Den är besiktigad och körklar. Instruktions- och servicebok medföljer samt besiktningsprotokoll och bevis på rostskyddsbehandlingar.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1983/1983 
 • Första registreringsdatum
  1983-04-22 
 • Avläst mätarställning
  22 600 km 
 • Kw / hk
  43 / 58 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Tygklädsel 
 • Färg
  Vit 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Startar lätt, går fint och känns som den lågmilare den är. Underrede i fint skick, kontinuerligt rostskyddsbehandlad.

 • Skick interiör:

  Helt basic och så nära nyskick det går att komma. Allt fungerar som det skall.

 • Skick exteriör:

  Allt är i original och i mycket fint skick. Det finns några små lagningar vid tröskeln fram på förarsidan. Fälgarna har lite färgskav.

 • Skick helhet:

  "My Toyota is fantastic" - här kan vi inte annat än att hålla med. Den här klassikern är fantastisk, orörd och i så fint originalskick.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Avst 2021-09-03
Ursprungsbesiktning: 1982-11-15 (typbes)
Datum i trafik första gången: 1983-04-22
Senast godkända besiktning: 2021-09-03
Besiktigad tom: 2023-09-30
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 4

Fakta om modellen

Toyota Corolla är den mest sålda bilmodellen genom tiderna. Även om vi säkert kan diskutera om det egentligen är samma bilmodell, då som nu, så har Toyota haft en Corolla på menyn sedan 1966. Under åren har den gått från småbil till Golf-klassen med lite hit och dit i karossversioner.

Den fjärde generationen E70, den sista bakhjulsdrivna tillverkades modellåren 1979-1984, en kombiversion tom 1987. Standard var det 1,3 L eller 1,6L motor. Fanns även en 1,8L i Liftbackmodellen.

Så här har vi en konventionell vagn med motor fram och drivning bak. Lyfter man på huven, kan man identifiera det mesta och dessutom komma åt. Modellen fanns med två dörrar, tre dörrar, fyra dörrar, fem dörrar som sedan, kombi, coupé hardtop och Liftback. Dessutom en liten Van. Det var en liten krabat om drygt 4 meter. Den här generationen var en storsäljare, inte minst i Asien. Fast även i USA, Australien och Europa blev det en vanlig syn på våra vägar.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Nyköping

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2023-04-27.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG