Visa alla bilder
Visa film

Porsche 928 S4 V8 — 1987

En Porsche 928 från åren 1978 till 1995, och som då ansågs vara den lyxigaste Porsche-modellen, med bl.à en imponerande prestanda med på 320 hästkrafter. Här är en välskött sådan i ett S4 utförande och som har ägts av samma ägare de senaste 14 åren.

Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"Den här bilen har alltid varit mycket väl omhändertagen. Bl.a med byte av både kamremmar och andra multiremmar samt flera andra betydande underhållsarbeten som utförts. Bilen har fortfarande gott om hästkrafter kvar, motorn går smidigt och kraftfullt och den automatiska växellådan växlar helt korrekt och utan några anmärkningar. Även bromsarna är i ett utmärkt skick och det är en mycket trevlig bil att köra."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
248 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
15769
SANDARED
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Porsche 928 S4?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"Den här bilen har alltid varit mycket väl omhändertagen. Bl.a med byte av både kamremmar och andra multiremmar samt flera andra betydande underhållsarbeten som utförts. Bilen har fortfarande gott om hästkrafter kvar, motorn går smidigt och kraftfullt och den automatiska växellådan växlar helt korrekt och utan några anmärkningar. Även bromsarna är i ett utmärkt skick och det är en mycket trevlig bil att köra."

Beskrivning

Bilen såldes som ny i Sverige den 15 september 1987, och har genom åren haft flera ägare fram tills den nuvarande ägare förvärvade den 2009. Sedan hans köp av bilen, har den sedan uteslutande använts som en ren sommarbil och ägaren har investerat avsevärt med både tid och pengar för att hålla den i ett utmärkt och fint skick. Enda anledningen till att han säljer den är att han nu fokuserar på att renovera en äldre Mercedes istället.

Under vår grundliga provkörning känns bilen både välbalanserad och smidig och samtidigt distinkt att hantera. Bilens original lättmetallfälgar följer med i köpet och även originalratten, bakrutetorkaren och dess drivmotor. Den nuvarande ägaren har förtjänstfullt tillhandahållit en lista över de senaste åtgärder och reparationer som gjorts, samt en Carfax rapport (se bilder), vilket bör vara av intresse för varje tänkt köpare.

2007
Renovering styrväxel
Byte av motorkuddar
Byte av bromsskivor och bromsklossar fram och bak

2009
Byte av div packningar och tätningar
Byte av tomgängsmotor
Byte av knacksensorer
Byte av damasker, drivknutar Justering lagerspel, bakhjulslager
Byte av olja plus filter, motor

2014
Byte av olja, oljefilter, luftfilter, tändstift, fördelare, rotor, tatningar, spridare
Byte av styrbox plus luftmasse-mätare
Bvte av lamdasond

2016
Byte av tomgangsmotor
Byte av spjällägesgivare

2018
Genomgang automatlada
Renovering momentomvandlare
Byte av div packningar. Plus olja och filter växellada.
Byte olja och filter motor
Byte av käpa vid växellada (spricka)

2020
Byte av batteri

2022
Byte av olja, oljefilter, motor
Byte av kamremssats med vattenpump
Byte av samtliga remmar, motor plus div packningar
Byte av ABS relä.
Byte av spolarpump

Tekniska data

  • Årsmodell/modellår
    1987/1987 
  • Första registreringsdatum
    1987-09-15 
  • Avläst mätarställning
    140 000 km 
  • Kw / hk
    235 / 320 
  • Drivmedel
    Bensin 
  • Växellåda
    Automat 
  • Klädsel
    Läder 
  • Färg
    Venetian Blue Metallic 

Skickbedömning

  • Skick tekniskt:

    Som vi tidigare nämnt har denna bil blivit väl underhållen och genomgick nyligen en besiktning, vilket gör den redo och klar, att om så önskas, att köras hem av köparen. Ägaren har tagit bort bilens bakrutetorkare eftersom han tyckte den inte var särskilt snygg eller användbar, men den finns kvar och inkluderas givetvis i köpet. Alla de elektriska komponenterna, inklusive elfönster, säten och taklucka, är i ett gott skick och fungerar.
    Vi håller på att kontrollera elspeglarnas funktion men vi misstänker att det rör sig om en säkring. De på bilen monterade hjulen är i ett utmärkt skick och har bra och lite bredare däck än original. Även bilens originalhjul medföljer i auktionen och kan därför eftermonteras av köparen om hen så önskar.

  • Skick interiör:

    Bilen har originalsäten i beige läder som är i ett gott skick, med endast mindre men normala tecken på slitage. Golvmattor och de textil inklädnadnader i kupén är i gott skick och både hela och rena. Det finns några smärre märken i lädret runt handtaget på förardörrens dörrsida,  och några likadana märken på mittkonsolen. Bilen är utrustad med en fin gammal Kenwood radiokassettspelare som fungerar u.a. Även AC:n fungerar utmärkt och ger iskall luft, vilket kan vara skönt varma sommardagar.

  • Skick exteriör:

    Bilens kaross är mycket rak och slät och med utmärkta linjer mellan alla dörrar och paneler. Lackeringen i blå metallic är en ytterst attraktiv färg och den är både snygg och väldigt välskött. Det finns inga tecken på skador eller rostproblem, förutom en 3 cm stor lackblåsa på bakluckan (se bild).
    Det finns vidare en mindre buckla och några små repor nära tanklocket, samt en liten, 2 cm stor, ”touch-up”-fläck på motorhuven och några mindre åldersrelaterade repor, men inget av detta är speciellt märkbart eller av större betydelse för bilen fina helhetsintryck. Hela underrede är både rent och välskött.

  • Skick helhet:

    Här har du chansen att äga en av den snabbaste och den mest eftertraktade bil-ikonen från 1980-talet. Denna bil har blivit mycket väl omhändertagen av sin nuvarande ägare och kommer i framtiden att bara att öka i värde och populäritet.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2014-09-05
Ursprungsbesiktning: 1987-06-15 (regbes)
Datum i trafik första gången: 1987-09-15
Senast godkända besiktning: 2021-07-21
Besiktigad tom: 2023-07-31
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 20

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Sandared

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Classic Car Depot
Shaun Major
+46 709 724007
shaun@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2023-04-27.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
  • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
  • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
  • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
  • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
  • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
  • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
  • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
  • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG