Visa alla bilder

Mercedes-Benz 190 W111 Heckflosse — 1964

En 60-tals "Fenmersa" i fint skick.

Ted Gryth
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"En fin Mercedes som är välhållen med endast 7000 mil på mätaren, finns dock ingen dokumentation som bevisar det så den kan ha rullat 17000 mil. Går bra och jag ser inget som är akut att åtgärda."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
115 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
14701
HEMSE
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Mercedes-Benz 190 W111 Heckflosse?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Ted Gryth
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"En fin Mercedes som är välhållen med endast 7000 mil på mätaren, finns dock ingen dokumentation som bevisar det så den kan ha rullat 17000 mil. Går bra och jag ser inget som är akut att åtgärda."

Beskrivning

Kom till Gotland för ett 20-tal år sedan och därefter körts sparsamt sommartid. Ha klarat sig bra från rostangrepp och är i ett fint skick. Bilen har varit avställd och ej brukad i långa perioder så mätarställningen kan stämma, dock finns ingen dokumentation för det.

Tekniska data

  • Årsmodell/modellår
    1964/1964 
  • Första registreringsdatum
    1964-08-13 
  • Avläst mätarställning
    70190 km 
  • Kw / hk
    59 / 80 
  • Drivmedel
    Bensin 
  • Växellåda
    Manuell 4 vxl 
  • Klädsel
    Textil 
  • Färg
    Ljusgrå 

Skickbedömning

  • Skick tekniskt:

    Välservad och går fint

  • Skick interiör:

    Originalinteriör i fint oslitet skick.

  • Skick exteriör:

    Bilen har kvar sin originallack som är i bra skick har dock något dörruppslag samtsmå bruksspår. Kromet är fint men har en skada på bakre stötfångare höger sida. Däck och fälgar utan anmärkning.

  • Skick helhet:

    En härlig 60-tals Merca i bra entusiastskick, besiktigad för alltid och körklar.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2020-04-26
Ursprungsbesiktning: 1964-08-13 (typbes)
Datum i trafik första gången: 1964-08-13
Senast godkända besiktning: 2017-11-07
Besiktigad tom: -
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 7

Fakta om modellen

Den här sidan är tillägnad de klassiska Mercedes-Benz Heckflosse-modellerna från 1960-talet.

4-dörrars Heckflosse -modellerna tillverkades från 1959 till 1968, dessa kallas även W110 , W111 och W112 av Mercedes-Benz. De var kända för allmänheten som 190 , 190D , 220 , 220S , 220SE , 300 SE och 300SE LWB (Long Wheel Base), efter 1965 ersattes de av 200 , 200D , 230 och 230S . 220 SE ersattes av 250SE (W108), 300 SE och SE LWB av de nya modellerna W108 och W109 300.

2-dörrsmodellerna tillverkades från 1961 till 1971, dessa kallas även W111 och W112 av Mercedes-Benz. De var kända för allmänheten som 220SE , 250SE , 300 SE , 280SE och 280SE 3,5 Coupé ¡nd Convertible. Mercedes hade egentligen ingen lämplig efterträdare för 2-dörrsmodellerna, man kan nämna SLC-modellerna som efterföljare till 2-dörrsmodellerna.

Varför namnet Heckflosse?
Du kanske har hört att vissa bilar är kända under ett smeknamn. Tja, namnet Heckflosse, eller Fintail i engelsktalande länder, Fenmerca i Sverige är bara ett smeknamn som ges till denna typ av Mercedes. Eftersom dessa bilar visar amerikanska influenser, i det här fallet de små "fenorna" på bakskärmarna (men i jämförelse med de som finns på amerikanerna är dessa fenor knappt märkbara), började folk kalla dem Heckflossen. Det måste sägas att namnet inte är officiellt givet av Mercedes-Benz. Ordet Heckflosse är helt enkelt den tyska översättningen av ordet Fintail, "Heck" betyder "svans" och "flosse" betyder "fena"

De två dörrmodellerna kan inte riktigt förtjäna smeknamnet Heckflosse eftersom Coupé³ och Cabriolet saknar de framträdande "fenorna" på baksidan men de delar vissa mekaniska element med sina 4-dörrars sedan bröder och systrar så det är därför de är välkomna hit på The Heckflosse hemsida.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Hemse

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Ted Gryth
+46 705-65 67 27
ted@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2022-04-21.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
  • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
  • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
  • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
  • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
  • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
  • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
  • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
  • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG