Visa alla bilder
Visa film

Volkswagen Typ 1 1303S 1600 — 1973

VW-samlarens finbil som fick ny lack 2012 och fortfarande är i toppskick. Har stått avställd i tre år, inomhus, men startade direkt. Allt fungerar som det skall.

Ted Gryth
Värderingsman
Skicka meddelande

"Några putte små blåsor går att hitta nertill vid skärminfästningar (se bilder) och en spricka på instrumentbrädan. Totalt sett en mycket fin bil, bättre än de flesta. riktigt tectylbehandlad är också ett plus."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
52 500SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
13690
KUMLA
BEDÖMT VÄRDE
RESERVATIONSPRIS
55 - 70 000 SEK
Ej uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Ted Gryth
Värderingsman öst och syd
Skicka meddelande

"Några putte små blåsor går att hitta nertill vid skärminfästningar (se bilder) och en spricka på instrumentbrädan. Totalt sett en mycket fin bil, bättre än de flesta. riktigt tectylbehandlad är också ett plus."

Beskrivning

Förste ägaren hade bilen från 1974 till 1980, i Örebrotrakten. Sedan ställdes bilen undan och togs fram och såldes till nuvarande ägare 2006. Han monterade sina favorithjul och sportavgasrör på bilen och lät den få ny proffslack, då den första lacken, också Sumatragrön var lnågot solblekt. Samtidigt åtgärdades några mindre rostfläckar.
Ägaren vill påstå att bilen bara gått 7700 mil, vilket vi kan tro på också, då säten och övrig inredning är original och i toppskick. Överdragsklädsel skyddar nu, men säten är utan skador under detta.
Bilen kördes som finbil av ägarens hustru på somrarna i cirka 8 år innan den ställdes in och av 2018. Säljs nu av åldersskäl.

Teknisk data

 • Årsmodell/modellår
  1973/1973 
 • Första registreringsdatum
  1973-01-26 
 • Avläst mätarställning
  76967 km 
 • Regnr
  GNM 139 
 • Chassinummer
  1332451958 
 • Kw / hk
  37 / 50 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  velour 
 • Färg
  Mörkgrön 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Lite körd, bara 7700 mil enligt uppgift. helt original. Känns toppenbra att köra. behöver till SBP, senast var 2017.

 • Skick interiör:

  Hel och fin. Bra mattor, dörrsidor, innertak, klädsel och instrumentbräda. Dock en spricka uppepå (lätt att laga).

 • Skick exteriör:

  Fin lack med bra finisch och lyster. Originalkulör, omlackad för 10 år sedan. Några små blåsor kan skönjas vid skärminfästningar, se bilder. Fint krom och glas.

 • Skick helhet:

  En av de bättre 1303 vi sett och kört. Bra samlarskick och fullt användbar bil att köra och vara stolt över. Ett bra köp alltså.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Avst 2018-04-27
Ursprungsbesiktning: 1973-01-26 (typbes)
Datum i trafik första gången: 1973-02-16
Senast godkända besiktning: 2015-01-21
Besiktigad tom: - 2017-01-31
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Ja
Antal ägare: 3

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Kumla

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Ted Gryth
+46 705-65 67 27
ted@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2021-06-17.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG