Visa alla bilder

Volkswagen Typ 1 1303 S 1600 — 1973

Underbar sumatragrön bubbla i fint bruksskick. Säljaren har haft den i 14 år som trevlig sommarbil vid sommarhuset i Östergötland.

Michael Luft
Värderingsman
Skicka meddelande

"Bilen går fint och ser bra ut, spår av brukandet finns men inget allvarligt. Lite bättringar finns och lite slitet på förarstolen, under överdragsklädseln. Har gått strax över 20.000 mil bedömer vi. (Mätaren går runt vid 10.000mil)"

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
64 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
13630
SOLNA
BEDÖMT VÄRDE
RESERVATIONSPRIS
45 - 60 000 SEK
Ej uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Michael Luft
Förordnad värderingsman museum och samlare
Skicka meddelande

"Bilen går fint och ser bra ut, spår av brukandet finns men inget allvarligt. Lite bättringar finns och lite slitet på förarstolen, under överdragsklädseln. Har gått strax över 20.000 mil bedömer vi. (Mätaren går runt vid 10.000mil)"

Beskrivning

Denna bil är beskriven på distans, utifrån ägarens uppgifter.
Ägaren har angett att bilen är i bra bruksskick. Den är inte pedantskött utan har använts i vardagen sina första 15-20år. Mätaren står just nu på 14131 km, vi uppskattar dock att den gått runt således ha gått 214 131 km. Senaste ägare till bilen (från 2008) har enbart använt den som sommarbil, på småvägarna i omgivningen runt södra Östergötland.
I samband med den första besiktningen efter köpet valde ägaren att åtgärda de rostangrepp som fanns, det gjordes av en kunnig person och har hållit sig mycket bra Besiktningsmannen på Bilprovningen i Kisa kunde konstatera vid den sista kontrollbesiktningen i april i år att bilen är i gott skick och väl underhållen.
Bilen skall bara ha körts i Norrland sina första 20 år enligt uppgifter från tidigare ägare. Därför har den klarat sig så bra.

Teknisk data

 • Årsmodell/modellår
  1973/1973 
 • Första registreringsdatum
  1972-10-13 
 • Avläst mätarställning
  14131 km 
 • Regnr
  GHU207 
 • Chassinummer
  1332192817 
 • Kw / hk
  50 / 37 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Velour 
 • Färg
  Grön 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Ägaren har utfört en årlig service och fått hjälp av mekaniker med att åtgärda småsaker som krävs för att bilen ska vara i trafiksäkert skick. Bromsvärdena har förbättrats vid senaste besiktning och fick helt godkända värden vilket också framgår av besiktningsprotokollet.

 • Skick interiör:

  Ägaren har köpt ny överdragsklädsel via VW Historiska klubben för två år sedan, för att skydda förarsätets klädsel som var lite sliten, men ändå helt ok. Alla instrument är enligt ägaren i funktion. Bilradion saknades vid köpet 2008 och ägaren har valt att inte montera in någon ny.

 • Skick exteriör:

  Ägaren förvarar den i garage under vinterperioden och har haft ett överdragsskydd under sommaren. Bilen är lite matt i lacken på några partier men i övrigt välbevarad. Ägaren åtgärdade en gammal plåtskada på ena framskärmen i samband med att rostbättring 2009 och då lackades skärmen i originalkulören Sumatragrön. Gummilister runt fönster är original och har torkat på vissa delar. En polering och vaxning skulle göra susen.

 • Skick helhet:

  Under de åren som nuvarande ägare har haft bilen har han prioriterat trafiksäkerheten främst. Årlig service, oljebyten etc samt åtgärdat småsaker så bilen är i fint körbart skick. De senaste sju kontroll besiktningarna har varit utan några anmärkningar och bilen har godkänts i sin helhet. Känns som ett kvitto på att ägaren haft en bra mekaniker som hjälpt till med underhållet av bilen. Ny ägare kan förbättra utseendet med vaxning och putsning. En bra bil att vårda och ha kul med.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2009-05-22
Ursprungsbesiktning: 1972-10-13 (typbes)
Datum i trafik första gången: 1972-11-24
Senast godkända besiktning: 2021-04-26
Besiktigad tom: -
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 17

Fakta om modellen

1303 var den finaste Bubbla modellen och den sista som byggdes i Tyskland (1973 till 1975). Den var toppen på utvecklingen sedan 1937 och 25 miljoner byggda bilar. Idag uppskattas den för det är den mest pigga, säkra och komfortabla Bubblan. En riktigt trevlig samlar och hobbybil som funkar som dagligt fordon på sommaren.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Solna

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Michael Luft
+46 708-20 21 13
michael@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2021-06-17.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG