Visa alla bilder
Visa film

Volkswagen Typ 1 1303 LS Cabriolet 1600 — 1974

Mycket välvårdad och snygg bubbla-cab i originalutförande med låg körsträcka Har gått i Norrland sedan ny, som sommarbil, fram till 2018.

Michael Luft
Värderingsman
Skicka meddelande

"Ovanligt hel och fin Karmanbyggd-cabrolet, en av de bättre vi sett på senare år. Inga väsentliga anmärkningar och inga synliga rostangrepp"

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
191 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
13674
LIDKÖPING
BEDÖMT VÄRDE
RESERVATIONSPRIS
140 - 160 000 SEK
Ej uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Michael Luft
Förordnad värderingsman museum och samlare
Skicka meddelande

"Ovanligt hel och fin Karmanbyggd-cabrolet, en av de bättre vi sett på senare år. Inga väsentliga anmärkningar och inga synliga rostangrepp"

Beskrivning

Såld ny i Umeå, och använd som sommarbil i Norrland fram till 2018, då den såldes till VW-entusiast på Värmdö. Bilen fick ny lack i originalkulör samt ny syfflett och innertak för 10 år sedan och är fortfarande lika fin. Inga rostblåsor att finna eller andra skador. Ovanligt fin och snygg både på utsidan och insidan. Extrautrustad med eftertraktade VW-Lemmertz sportfälgar som fanns på tillbehörsprogrammet på 1970-talet.
Bilens trippmätare visar på 5600 mil, det kan stämma med verklig körsträcka, då allmänskick och alla detaljer är mycket fina, men skulle också mot förmodan kunna vara 15600 mil, då mätaren börjar om vid 10.000 mil.
Bilen är godkänd på SBP till 2022-09 och går jättefint i motor, växellåda och bromsar. Bra drag i motorn och stabil på vägen.

Teknisk data

 • Årsmodell/modellår
  1974 
 • Första registreringsdatum
  1974-02-28 
 • Avläst mätarställning
  55066 km 
 • Regnr
  GSX093 
 • Chassinummer
  1542376526 
 • Kw / hk
  37 / 50 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  konstläder 
 • Färg
  Fenixröd 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Går fint i motor och växellåda. Som alla bubblor lite lösa växellägen, en det är en vanesak.

 • Skick interiör:

  Hel och fin, mycket välvårdad. Ett handtag till en fönstervev, höger bak behöver bytas.

 • Skick exteriör:

  Inga anmärkningar. se bilder.

 • Skick helhet:

  En Vw cab i absolut toppskick som också är mycket fin att köra. En bil för den kräsne.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Avst 2020-11-04
Ursprungsbesiktning: 1974-02-28 (regbes)
Datum i trafik första gången: 1974-02-28
Senast godkända besiktning: 2020-10-05
Besiktigad tom: - 2022-09-30
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 5

Fakta om modellen

1303 är den finaste och sista tyskbyggda VW-bubbla-modellen och 1974 det näst sista produktionsåret hos VW. Den öppna cabriolet modelen byggdes sedan vidare hos Karman några år till. 1974 gjordes en hel del detaljförbättringar, bl.a. bättre säten och styrning samt skivbromsar, vilket gör denna och efterföljande årsmodell till de mest eftertraktade modellerna. Tillfälle för VW-samlare som vill ha en riktigt fin bil.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Lidköping

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

HRM Bil i Lidköping
+46 510 60400

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2021-06-17.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG