Visa alla bilder
Visa film

Volkswagen Typ 1 1200 "oval" — 1957

Ovanligt fin oval. Orenoverad, men med en äldre omlackering och en samtidig exteriör uppdatering med bättre baklampor och blinkers. Undanställd i 45 år har bara rullat 5 200 mil.

Peter Sundfeldt
Värderingsman
Skicka meddelande
Shaun Major
Export
Skicka meddelande

"Fin kaross och bottenplatta som aldrig varit rostig eller svetslagad. Inredningen är orörd och original sedan ny."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
101 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
13678
ÅMÅL
BEDÖMT VÄRDE
RESERVATIONSPRIS
150 - 180 000 SEK
Ej uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Peter Sundfeldt
Värderingsman väst
Skicka meddelande
Shaun Major
Värderingsman väst / Export
Skicka meddelande

"Fin kaross och bottenplatta som aldrig varit rostig eller svetslagad. Inredningen är orörd och original sedan ny."

Beskrivning

Fösta ägaren var från Sandviken brukade bilen från 1957 till 1976. Han tyckte om sin bil men gillade inte att första lacken blivit matt efter 10 år och att blinkerspilarna syntes dåligt. I samband med en lackering 1970 monterades därför lampor från sextiotalet med orange blinkersglas både fram och bak. Detta var något som Bilprovningen rekommenderade och som Volkswagen-verkstäder utförde på många femtiotalsbilar vid den här tiden. Samtidigt fick bilen mer modernt utseende vilket säkert gladde ägaren då. Idag är det tvärtom som gäller. De gamla baklamporna sparades och följer med bilen. Första ägaren körde till 1976, då han ställde undan och av bilen av hälsoskäl. I ett fint, med nästan ny lack och nya lampor stod bilen i garaget fram till 2020, då den lokale husvagnshandlaren fick köpa den. Den stod alltså undanställd i 45 år och var lika fräsch då som på bilderna idag. Efter rengöring av tank och en allmän service startade den lätt och låter bra.

Teknisk data

 • Årsmodell/modellår
  1957/1957 
 • Första registreringsdatum
  1957-07-01 
 • Avläst mätarställning
  51838 km 
 • Regnr
  ARE 598 
 • Chassinummer
  11556398 
 • Kw / hk
  22 / 30 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Tyg 
 • Färg
  Ljusblå 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Bilen har fått en rengöring av bränslesystemet och service. Nytt batteri monterat och nya däck. Den har provkörts och går fint i motor och växlar fint. Ger direkt en oskruvad känsla av en låg körsträcka. Behöver en översyn/byte/reparation avgassystemet och en bromsservice (läckage i huvudbromscylinder).

 • Skick interiör:

  Otroligt välhållen inredning, det beror sannolikt på att bilen bara brukades på småturer de första 18 åren och sedan ställdes undan fram till 2020.

 • Skick exteriör:

  Fin kaross utan rost och lagningar. Lite skav finns på skärmar och någon penselbättring (bilder). Äidre omlackering från början av sjuttiotalet, fint utförd i originalkulören.

 • Skick helhet:

  Vi bedömer att mätarställningen stämmer, 5 200 mil. Den känns fräsch och inredingen hade sett annorlunda ut om den rullat längre. Genuint helhetsintryck och en bil att bara njuta av som den är. Möjligtvis kan man sätta på de mindre baklamporna, men de som sitter är en viktig del av historien, på flera sätt. En smaksak, helt enklet.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Avst 1976-08-09
Ursprungsbesiktning: 1957-07-01 (typbes)
Datum i trafik första gången: 1957-07-01
Senast godkända besiktning: 1975-09-04
Besiktigad tom: - 1976-12-31
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Ja
Antal ägare: 3

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Åmål

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Peter Sundfeldt / Shaun Major
+46 705-38 80 22 / +46 709-72 40 07
peter@bilwebauctions.se / shaun@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2021-06-17.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG