Visa alla bilder
Visa film

Volkswagen T3 campingbuss — 1981

Trevlig T3:a, även kallad fyrkantsbuss, av den luftkylda första årsmodellen med en fin båtprofessionellt byggd äldre campinginredning.

Peter Sundfeldt
Värderingsman
Skicka meddelande
Shaun Major
Export
Skicka meddelande

"Behöver puts och kärlek på utsidan, teknisk översyn och en vanlig service. Bra maskinell känsla."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
30 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
13685
ÅMÅL
BEDÖMT VÄRDE
RESERVATIONSPRIS
30 - 40 000 SEK
Ej uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Peter Sundfeldt
Värderingsman väst
Skicka meddelande
Shaun Major
Värderingsman väst / Export
Skicka meddelande

"Behöver puts och kärlek på utsidan, teknisk översyn och en vanlig service. Bra maskinell känsla."

Beskrivning

T3 1981 campingbuss. Ursprungligen en "Televerkare" (= extra bra rostskyddsbehandlad). En båtbyggare köpte den tidigt 90-tal, lackade om och byggde inredningen. Rejäl säng, rostfri vattentank, fungerande gasolkök och bensinvärmare. Spilltanken under är rostig.
Nuvarande ägare köpte den 2007 och har sommarkört på utflykter. Senaste godkända besiktning var till 2014. Den startar och går bra, men behöver grundservice och få monterat ny huvudbromscylinder (som medföljer) Den har ny startmotor och bra C-däck. Komplett 70-tals förtält (bilder), cykelställ, extra soffor (modell 1984) och lite delar medföljer. Mätaren har troligtvis gått runt och vi bedömer att bilen gått 18900 mil. Visas hos Fahlkes Classic Car VW I Åmål.

Teknisk data

 • Årsmodell/modellår
  1981/1981 
 • Första registreringsdatum
  1981-05-07 
 • Avläst mätarställning
  89500 km 
 • Regnr
  KPX686 
 • Chassinummer
  ZZZ25ZBH034836 
 • Kw / hk
  51 / 69 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Textil 
 • Färg
  Vit 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Går fint och känns bra i motor och växellåda. Behöver ny huvudbromscylinder, vilken medföljer. Hjullager bör också kontrolleras.

 • Skick interiör:

  Fin träinredning med snyggt kök och bra soffor. Extra stolsrader från en senare modell, förmodligen en Caravelle, föjer med bilen.

 • Skick exteriör:

  Bra kaross som blir bättre efter lite slip, lackbättring och polering. Begynnande, för modellen sedvanlig, spaltrost.

 • Skick helhet:

  Bra grundskick för en rolig T3-camper. En service, kontroll av hjullager och bussningar, och en översyn av bromsarna är att rekommendera.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Avst 2013-08-07
Ursprungsbesiktning: 1981-05-07 (regbes) (Ombes:19880810)
Datum i trafik första gången: 1981-05-25
Senast godkända besiktning: 2012-07-18
Besiktigad tom: - 2014-07-31
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 7

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Åmål

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Peter Sundfeldt / Shaun Major
+46 705-38 80 22 / +46 709-72 40 07
peter@bilwebauctions.se / shaun@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2021-06-17.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG