Visa alla bilder

Opel GT Sport Coupé 1900 — 1969

GM:s Baby Corvette, med samma ägare sedan 36 år. Svensksåld. Använd som sommarbil till 1999 och sedan undanställd på loge. Behöver servas upp pga stilleståndet.

Ted Gryth
Värderingsman
Skicka meddelande

"Bilen ser bra ut. Inga fula rostskador men lite smårepig lack. Bromsarna sitter fast. Motorn går runt. Förhållndevis fräscht exemplar, med lite styling som scoop och ekerfälgar."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
90 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
13725
KUMLA
BEDÖMT VÄRDE
RESERVATIONSPRIS
80 - 110 000 SEK
Ej uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Ted Gryth
Värderingsman öst och syd
Skicka meddelande

"Bilen ser bra ut. Inga fula rostskador men lite smårepig lack. Bromsarna sitter fast. Motorn går runt. Förhållndevis fräscht exemplar, med lite styling som scoop och ekerfälgar."

Beskrivning

Ägaren/säljaren köpte bilen 1985 och hade den som finbil till 1999. Han hälsar att den är jättekul att köra. Motorn är på 90 hästar och varvar lätt. Bilen väger bara 900 kg så den går riktigt bra.
Bilen har stått på denna loge som bilderna visar, sedan år 2000. Karossen är utan skador. Bilen har stått torrt och fint. Bilen är dock nedmutsad av damm både på ut- och insidan. Lacken behöver en polering och inredningen en rengöring. Bilen gjordes lite tuffare i början av 1980-talet med huvscoop, riktiga ekerfälgar och plastfilm i guldton på insidan på bakre rutor (lätt att ta bort).
Bra bil att serva upp, se över bromsar och få ut på vägarna igen. Kul modell och ovanligt bra exemplar, som är snygg som den är. Handlingarna till bilen finns med. Den har gått 12742 mil enligt ägaren, vilket stämmer med mätarställningen (mätaren har gått runt en gång).

Teknisk data

 • Årsmodell/modellår
  1969/1969 
 • Första registreringsdatum
  1968-10-20 
 • Avläst mätarställning
  27419 km 
 • Regnr
  BDS104 
 • Chassinummer
  9411656666 
 • Kw / hk
  66 / 90 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Konstläder 
 • Färg
  Svart 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Ej körd på 20 år. Behöver tas till verkstad för koll innan den startas upp. Motorn går runt och växlarna klickar i. Något hjul sitter fast i bromsarna och tre däck har tappat luften. Batteri saknas.

 • Skick interiör:

  Lätt smutsad inredning. Lite klädsel behöver klistras fast, (se bilder).

 • Skick exteriör:

  Fin kaross och bra lack. Inga bucklor. Alla emblem mm på plats. Stötfångare bak svartmålade.

 • Skick helhet:

  Bilen är en bra grund, välbevarad och fin.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Avst 1997-09-01
Ursprungsbesiktning: 1969-04-23 (typbes)
Datum i trafik första gången: 1969-04-23
Senast godkända besiktning: 1997-07-18
Besiktigad tom: - 1998-06-30
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 13

Fakta om modellen

Opel GT byggdes i första serien från 1968 till 1973. Bilens former tillkom som en designstudie under 1965 och var starkt inspirerad av Chevrolet Corvette-modellen som togs fram samtidigt (1967). Byggdes i cirka 100.000 exemplar och betraktas idag som en av Opels absolut mest vackra modeller. Fina linjer och former vilket inte kommer till sin rätt på bilderna so vi rekommenderar lite mer koll på nätet för att se hur den ser ut i former och detaljer. Få exemplar kvar idag.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Kumla

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Ted Gryth
+46 705-65 67 27
ted@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 0001-01-14.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG