Visa alla bilder
Visa film

MGB GT V8 — 1973

En av de först 217 byggda MGB GT V8 med kromade stötfångare som var öronmärkta för lanseringen hos återförsäljarna. Kod- och nyckelordet bland kännarna är lika enkelt som förklarande; factory V8. "It's a factory built V8".

Peter Sundfeldt
Värderingsman
Skicka meddelande
Shaun Major
Export
Skicka meddelande

"Det lär bara finnas 7 tillverkade vänsterstyrda fabriksbilar av drygt 2 500 bilar byggda, en högerstyrd är alltså i det här fallet en lika god pralin om man vill åka originalmaskin."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
191 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
13633
SANDARED
BEDÖMT VÄRDE
RESERVATIONSPRIS
280 - 300 000 SEK
Ej uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Peter Sundfeldt
Värderingsman väst
Skicka meddelande
Shaun Major
Värderingsman väst / Export
Skicka meddelande

"Det lär bara finnas 7 tillverkade vänsterstyrda fabriksbilar av drygt 2 500 bilar byggda, en högerstyrd är alltså i det här fallet en lika god pralin om man vill åka originalmaskin."

Beskrivning

Det finns förhållandevis gott om MGB-ägare som på egen hand har stoppat i Rovers Oldsmobile-V8 i sina bilar, men en MGB GT V8 med kromade stötfångare och ett tidigt chassinummer is da holy shit i kretsarna.

Henlys Ltd sålde bilen ny till sin första ägare, Mr Lewis, den 1 september 1973 och till sin andra ägare, Mr Manson, den 9 juli 1979. Manson sålde den sedan till herr Andersson, som importerade den till Sverige den 19 september 1984 och registrerade den 1988. Herr Åkerblom, bilens fjärde ägare, köpte den den 30 december 1991 och sålde den till nuvarande ägare den 9 september 1993, vilket gör det totala antalet ägare till endast fem stycken.
Den lackerades om i sin ursprungliga originalkulör Damask Red i mitten av åttiotalet och har en omfattande dokumentation, inklusive ett officiellt dokument "A British Motor Industry Heritage" som verifierar bilens identitet, samt ett brev från MGB GT V8-registret som säger att "Den 23 juli 1973 levererades bilen från fabriken som en av de 217 lanseringsmodellerna till återförsäljarna för att börja sälja modellen den 15 augusti 1973. Det byggdes 402 exemplar i Damask Red med kromad stötfångare, och med 69 stycken med den gummistötfångare"

Den nuvarande ägarens make är en känd pedantisk entusiast som har hållit bilen i felfritt skick under de senaste 28 åren, och nu är det tid för ny ägare att fortsätta historiken.

Teknisk data

 • Årsmodell/modellår
  1973/1973 
 • Första registreringsdatum
  1988-06-20 
 • Avläst mätarställning
  50422 km 
 • Regnr
  BAU135 
 • Chassinummer
  GD2D1326G 
 • Kw / hk
  101 / 137 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manual 
 • Klädsel
  Tyg Navy Blue 
 • Färg
  Damask Red 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Under de senaste tre åren har den nuvarande ägaren bytt bränsletank, bromsar, renoverat kylaren, generatorn har bytts ut, värme och ventilation har uppgraderats och förgasarna har renoverats. Motorn renoverades och uppgraderades av ELVA Motors i Stockholm på nittiotalet med en bland annat en ISKY 256 kamaxel och sportigare ljuddämpare i rostfritt, då ägaren ville ha ett lite bättre ljud.

 • Skick interiör:

  Original marinblå klädsel i bra skick. Träinläggen är extrautrustning, och ger en fin klassisk engelsk känsla. Rent och snyggt bagageutrymme, och originalratt och dörrlister i snyggt skick.

 • Skick exteriör:

  Fin nypolerad lack och krom, lacken hart hållit sig fräsch och fin genom åren med bara några små bättringar. Originalfälgar och bra däck.

 • Skick helhet:

  Den här bilen har det mesta; en komplett och felfri historik, en föredömlig och omsorgsfull ägare, låg körsträcka, få ägare och är dessutom förbannat trevlig att köra.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2002-03-04
Ursprungsbesiktning: 1988-06-20 (regbes)
Datum i trafik första gången: 1991-06-17
Senast godkända besiktning: 2021-04-29
Besiktigad tom: -
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 3

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG