Visa alla bilder
Visa film

Mercedes-Benz 350 SL V8 — 1973

Dallasmoppe med skönt stuk och dålig koppling. Fräsch bil som går fint, förutom detta med kopplingen. Har tillhört Härnösands bilmuseums mer moderna klassikersamling.

Johan Ålander
Värderingsman
Skicka E-post meddelande

"Bilen är manuellt växlad så den går fint att starta på tvåan osv... Fin kaross, lack och inredning. Snygg lack med några småblåsor. Lite sliten sufflett. Bra orenoverat originalskick med mindre repbehov vill jag säga som sammanfattning."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
101 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
13664
HÄRNÖSAND
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Mercedes-Benz 350 SL?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Johan Ålander
Värderingsman
Skicka E-post meddelande

"Bilen är manuellt växlad så den går fint att starta på tvåan osv... Fin kaross, lack och inredning. Snygg lack med några småblåsor. Lite sliten sufflett. Bra orenoverat originalskick med mindre repbehov vill jag säga som sammanfattning."

Beskrivning

Bilen kom till Sverige 1990 och har sedan sommaren 2011 tillhört Härnosands bilmuseums samlingar. Den var på Bilprovningen senast för 30 mil sedan, (men det var för 10 år sedan). Dessa mil kördes på Härnösands Cruisingen 2012, vill ägaren minnas. Sedan ställdes bilen undan i avdelningen för moderna klassiker. Snygg mörk blåmetallic lack med tidstypiska BBS fälgar, skärmkantskrom och Momoratt i trä gör att den känns som en äkta "yuppiebil" mer än en Dallasbil. Lacken har en rostblåsa i framkant på vänster framskärm samt i bakkant på bakluckan. Suffletten är något sliten, men funkar. Manuell öppning. Hardtop i samma förg finns till (se bild). Golvmattor behöver förnyas. Bilen ser bra ut undertill och i alla detaljer. Kopplingen behöver som sagt bytas bytas och motorservice är också lämpligt. Gör man detta så har man sedan en fin bil som är rolig att köra och som har börjat stiga i värde rejält den sista åren.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1973/1973 
 • Första registreringsdatum
  1990-01-24 
 • Avläst mätarställning
  206280 km 
 • Kw / hk
  148 / 201 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Skinn 
 • Färg
  Blå 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Startar lätt och vi har provkört på tvåan. Motorn låter bra och bromsarna funkar. Kopplingen har klibbat fast misstänkter vi. Detta och en service behöver fixas, sedan kan bilen användas igen.

 • Skick interiör:

  Normalt skick men skinnet behöver omvårdnad. Golvmattorna, de mjuka saknas. (Finns att köpa nya). Matta i bagagerummet saknas.

 • Skick exteriör:

  Snygg bil som inte skäms för sig. Se detaljer på bilderna. Originalsufflett med sprickor.

 • Skick helhet:

  Bra helhetsintryck. Lägg ner några kronor på rep. av det vi beskrivit ovan och ni får en kul bil med hög kvalitet och vacker design.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Avst 2014-09-03
Ursprungsbesiktning: 1990-01-24 (regbes)
Datum i trafik första gången: 1990-04-23
Senast godkända besiktning:2011-10-07
Besiktigad tom: - 2013-10-31
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Ja
Antal ägare: 6

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Härnösand

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Johan Ålander
+46 705-80 91 17
johan@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2021-06-17.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG