Visa alla bilder
Visa film

Ford Model A Fordor (4 cyl) — 1931

Charmig högerstyrd A-Ford i snyggt skick. Renoverad för 25 år sedan med originalkänslan i behåll. Startar lätt och går fint.

Johan Ålander
Värderingsman
Skicka meddelande

"Äldre renovering i England, som stått sig bra. Fin både på in- och utsidan och går fint i motor och växellåda. Lite sämre bromsar, behöver en översyn. Bilen behöver en registreringsbesiktning. Den är endast förregistrerad."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
85 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
13659
HÄRNÖSAND
BEDÖMT VÄRDE
RESERVATIONSPRIS
100 - 130 000 SEK
Ej uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Johan Ålander
Värderingsman mitt och norr
Skicka meddelande

"Äldre renovering i England, som stått sig bra. Fin både på in- och utsidan och går fint i motor och växellåda. Lite sämre bromsar, behöver en översyn. Bilen behöver en registreringsbesiktning. Den är endast förregistrerad."

Beskrivning

Fordor betyder som ni vet modellen med fyra dörrar. Bilen kom till Sverige från England 1996 och fick en ny ägare i Stockholm 2008 tills hans dödsbo sålde bilen under 2018 till Härnösands bilmuseum. Vacker bil med fint helhetsintryck. Lite små-skavanker finns runtom, om man synar noga, men inget iögonfallande utan mycket snygg och prydlig. Pergamoid taket är helt och kromet bra med viss lite oxid-prickar på handtagen och kylarmaskeringen. Inredningen är någon gång omklädd och i bra bruksskick (se bilderna). Under huven avviker modern generator och luftfilter från original. Nytillverkade delar till A-Ford är dock inga problem att få tag i.
Att köra A-Ford är inte lika komplicerat som till exempel en T-Ford. Här sitter gas och broms där vi är vana och faktiskt hänger den med skapligt i trafiken, trots lågvarvig motor.

Teknisk data

 • Årsmodell/modellår
  1931/1931 
 • Första registreringsdatum
   
 • Avläst mätarställning
   
 • Regnr
  BPH250 
 • Chassinummer
  BPH25096 
 • Kw / hk
  30 / 41 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Vinrött konstläder 
 • Färg
  Svart 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Startar med extra batteri. Det som sitter i är dåligt. Sega bromsar. Några få detaljer under huven avviker från original. Behöver en bromsservice.

 • Skick interiör:

  Omklädd på 1990-talet och ännu i bra bruksskick. Fint innertak.

 • Skick exteriör:

  Rostbubblor längst ner på torpeden framför förardörren, lacksläpp bland annat på huven. Pegamoidtaket är helt och kromet bra – med viss patina på handtagen och kylarmaskeringen.

 • Skick helhet:

  Mycket prydligt och elegant bil. En äldre renovering med försiktig patina som alltjämt är fräsch, vilket tyder på att underarbetet är bra gjort..

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus Avst 1996-03-05 (Förregistrerad)
Körförbud: Nej

Fakta om modellen

Ford Model A tillverkades i en rad versioner – från pickup till cabriolet. De verkliga storsäljarna var dock tvådörrars Tudor och Fordor med fyra dörrar. Förutom de amerikanska modellerna tillverkades även europeiska versioner. Under huven satt en rak fyrcylindrig motor på 40 hk och 3,3 liter som i sin tur var kopplad till en treväxlad manuell osynkroniserad låda.
Ford Model A tillverkades mellan 1928 och 1931.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Härnösand

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Johan Ålander
+46 705-80 91 17
johan@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2021-06-17.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG