Visa alla bilder

Chrysler New Yorker Rak 8 cyl — 1947

Snyggt renoverad svensksåld Chrysler i fint skick.

Ted Gryth
Värderingsman
Skicka meddelande

"En välrenoverad entusiastbil i bra körklart skick. Ser inget akut behov av någon åtgärd utan bara ett löpande underhåll."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
200 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
13746
KINNARP
BEDÖMT VÄRDE
RESERVATIONSPRIS
200 - 220 000 SEK
Ej uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Ted Gryth
Värderingsman öst och syd
Skicka meddelande

"En välrenoverad entusiastbil i bra körklart skick. Ser inget akut behov av någon åtgärd utan bara ett löpande underhåll."

Beskrivning

Denna automobil köptes ny 1947 av AB Gense i Eskilstuna, Sveriges idag äldsta aktiebolag.Den användes som direktionsbil där till mitten av 50-talet.
Därefter hamnade bilen hos en familj på Gärdet i Stockholm. Denna familj hade också ett boende i Benidorm, Spanien. Chryslern fick därför rulla fram och tillbaka många gånger genom efterkrigstidens Europa till en bit in på 60-talet. Då borgmästaren i Benidorm gång på gång erinrade sig emot att bilen var svenskregistrerad ställdes därför bilen av i mitten av 60-talet hemma vid fruns föräldrahem i Bäckebo utanför Nybro.
Där blev bilen stående under en pressening i ett garage tills mitten av 80-talet. I obrukbart skick bytte bilen ägare ett par gånger tills förra ägaren köpte bilen 1987. Tre år senare 1990 hade han fått bilen i brukbart skick och fått den återregistrerad.
Han lyckades på tidigt 90-tal få kontakt med frun som var andra ägare och brevväxlade under femton år fram till hennes bortgång. På detta sätt fick han många roliga och intressanta historier om bilen och dess öden samt en del gamla foton.
Bilen var original mörkblå, men efter rostlagning valde han att lackera den i en crémevit kulör. Bilen har brukats i snart trettio år och körts cirka 1500 mil. Den är utrustad med Chryslers raka Spitfire 8:a och Fluid Drive, en halvautomatlåda. Bilen går mycket bra och är bekväm att färdas i, sträckkörningar på upp till trettio mil med småbarn tyckte han var rena nöjet. Den har även har använts vid otaliga bröllop, studenter och andra evenemang.
Bilen såldes via Bilweb Auctions 2019 till nuvarande ägare som har trivts med bilen men använder den alldeles för lite. Därför ska någon annan få ta hand om och njuta av härliga turer med denna vagn i sommar.

Teknisk data

 • Årsmodell/modellår
  1947/1947 
 • Första registreringsdatum
   
 • Avläst mätarställning
   
 • Regnr
  AHF886 
 • Chassinummer
  7052152 
 • Kw / hk
  100 / 136 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Halvautomat 
 • Klädsel
  Textil 
 • Färg
  Vit 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Går bra och växlar fint.

 • Skick interiör:

  Omklädd inredning i bra skick, bruksspår finns. Säkerhetsbälten monterade både fram och bak.

 • Skick exteriör:

  Äldre renovering som har klart sig fint, någon rostbubbla och skavank finns. Proffsigt lackeringsjobb.

 • Skick helhet:

  En fint renoverad bil som går utmärkt att köra i modern trafik, bekväm och trevlig.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Kinnarp

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Ted Gryth
+46 705-65 67 27
ted@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2021-06-17.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG