Visa alla bilder

Carbodies FX4 Londontaxi limousine — 1985

Carl Bildts valturnebil 1990-1991. Sjusitsig droska av klassisk londontaxi modell. Har dock aldrig gått som taxi utan som privat limousin. Vänsterstyrd och varit i Sverige sedan nästan ny.

Johan Ålander
Värderingsman
Skicka meddelande

"Hel och fin bil. Lite körd, bara 10.000 svenska mil. Stått på museum i 20 år. Senaste bilprovning till 2007. Startar och går fint men problem med växelväljaren. För tillfället går det bara att lägga i backen."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
85 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
13662
HÄRNÖSAND
BEDÖMT VÄRDE
RESERVATIONSPRIS
35 - 65 000 SEK
Ej uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Johan Ålander
Värderingsman mitt och norr
Skicka meddelande

"Hel och fin bil. Lite körd, bara 10.000 svenska mil. Stått på museum i 20 år. Senaste bilprovning till 2007. Startar och går fint men problem med växelväljaren. För tillfället går det bara att lägga i backen."

Beskrivning

Den här bilen är egentligen en Austin FX4 men tillverkningen togs över av Carbodies 1982. Denna bil är tillverkad 1985 och kom till Sverige 1986. Har stått utställd på Härnösands bilmuseum under några år. Avyttras nu för att ge plats åt nya fordon i samlingen. Bilen har fått ny lack när den kom till museéet och ser bra ut. Endast några lister som saknas/behöver monteras.

Teknisk data

 • Årsmodell/modellår
  1985/1985 
 • Första registreringsdatum
  1986-07-14 
 • Avläst mätarställning
  65980 miles 
 • Regnr
  MHU404 
 • Chassinummer
  FL2RPLEX061108 
 • Kw / hk
  53 / 72 
 • Drivmedel
  Diesel 
 • Växellåda
  Automat 
 • Klädsel
  velour 
 • Färg
  Vit 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Startar lätt och låter bra i motorn. Bromsar drar snett och problem med växelväljaren. Behöver översyn av detta och sedan SBP.

 • Skick interiör:

  Fin klädsel, innertak och mattor. Denna bil är byggd för att köras med chaufför varför den har lastplats för väskor höger fram. Engelska lonontaxis har tvärtom framtill. Denna har finare inredning och byggd som ny som direktörslimousine för att köras med chaufför sedan ny.

 • Skick exteriör:

  Normalt skick på kaross. Inga rostfläckar med några mindre småbucklor finns.
  Ser helt ok ut

 • Skick helhet:

  Fin kaross, kul bil. Lite mek så är den funkis igen.

Fakta om modellen

Londontaxin - en brittisk ikon som överlevde nästan oförändrad i decennier.
Austin FX4 som den hette från början kom 1958. Från 1982 tog karossmakaren Carbodies över ruljansen, och lite senare bildade dom LTI - London Taxi International som fortsatte bygga Londontaxin ända framm till 1997.
Det här exemplaret kom till Sverige redan 1986, och användes under Carl Bildts valturné 1990-91.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Härnösand

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Johan Ålander
+46 705-80 91 17
johan@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2021-06-18.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG