Visa alla bilder
Visa film

BMW 528i E12 — 1978

En av de första bilarna i samlingarna till Härnösands bilmuseum. Säljs för att ge plats för något nytt. Ser bra ut och går fint men behöver lite puts och SBP.

Johan Ålander
Värderingsman
Skicka meddelande

"Bilen har stått undanställd i flera år. Nu uppstartad och går fint men behöver en service och SBP. Omlackad för 9 år sedan från ljusblåmetallic till svart. Ej lackad på insidan."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
35 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
13657
HÄRNÖSAND
BEDÖMT VÄRDE
RESERVATIONSPRIS
60 - 80 000 SEK
Ej uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Johan Ålander
Värderingsman mitt och norr
Skicka meddelande

"Bilen har stått undanställd i flera år. Nu uppstartad och går fint men behöver en service och SBP. Omlackad för 9 år sedan från ljusblåmetallic till svart. Ej lackad på insidan."

Beskrivning

Bilen köptes av mannen bakom Bilmuseets samlingar redan 1989 och har sedan bara använts sporadiskt. Den har stått i avdelningen för moderna klassiker. Senast godkänd på bilprovningen 2005 vid 21.224 mil. Nu har bilen gått 21.226 mil. Den har alltid gått i Härnösand och stått inomhus varför den klarat sig ovanligt bra.
Lackades om i ny kulör 2012 och ser fortfarande bra ut. Också snygg inredning med blå plyschklädsel. Lite slitage i svanken på förarstolen (se bild). Annars inget att klaga på på insidan.
En snygg bil med härlig motor och bra väghållning. En modern klassiker fast den fyller 43 år i år, den 30:e juni. (Denna dag skulle bilen säkert önska en vaxning och sedan en långtur till höga kusten i närheten...). Tips till nya ägaren.

Teknisk data

 • Årsmodell/modellår
  1978/1978 
 • Första registreringsdatum
  1978-06-30 
 • Avläst mätarställning
  212260km 
 • Regnr
  KJM255 
 • Chassinummer
  5375712 
 • Kw / hk
  130 / 177 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Plysch 
 • Färg
  Svart 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Går fint. Dåligt batteri, men lättstartad med starthjälp. Växellåda och bromsar också bra.

 • Skick interiör:

  Normalt välhållen (se bilder) men en dammsugning och avtorkning kan behövas.

 • Skick exteriör:

  Omlackad. Lite rost under dörrarna, se bilderna.

 • Skick helhet:

  Med lite puts på in- och utsidan, en service och lackbättring på insidan av en framdörr så blir bilen riktigt fin och fräsch. Att den är kul att köra får du på köpet.
  Ovanlig modell idag, börjar bli dyra i Tyskland, minst 10.000 Euro i detta skick.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Avst 2005-06-16
Ursprungsbesiktning: 1978-06-30 (typbes)
Datum i trafik första gången: 1978-09-22
Senast godkända besiktning: 2005-08-16
Besiktigad tom: - 2007-08-31
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Ja
Antal ägare: 5

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Härnösand

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Johan Ålander
+46 705-80 91 17
johan@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2021-06-17.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG