Visa alla bilder
Visa film

Porsche 911T 2.2 — 1971

En av Porsches mest eftertraktade modeller och samma ägare i 39 år.

Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"Omsorgsfullt omhändertagen av en skicklig mekaniker. Presterade bra under testkörningen. Responsiva bromsar, mjuk koppling och växling. Trevlig körning. Besiktningsbefriad och är redo att köras hem."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
16005
SANDARED
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Porsche 911T?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"Omsorgsfullt omhändertagen av en skicklig mekaniker. Presterade bra under testkörningen. Responsiva bromsar, mjuk koppling och växling. Trevlig körning. Besiktningsbefriad och är redo att köras hem."

Beskrivning

En liten anekdot: År 1984 köpte den nuvarande ägaren 911:an i Schweiz av en god vän. Den tidigare ägarens hustru, som arbetade i parfymbranschen, brukade köra bilen. Detta resulterade i en kvarvarande doft av parfym på läderratten som fortfarande fanns kvar i många år efter att den nuvarande ägaren köpt bilen.

Vid köpet av bilen hade ägaren, till en början, för avsikt att renovera och lacka om bilen på grund av vissa färgblåsor. Men njutningen av att köra bilen tog överhanden och fokus skiftades mot att bibehålla dess körskick snarare än enbart dess kosmetiska utseende..

Den tidigaste inspektionsrapporten i Sverige från 1984 visar att bilen hade en körsträcka på 49 170 km, vilket sammanföll med importåret till Sverige. För närvarande står mätaren på 10 948 km, den går runt vid 100 000 km. Total körsträcka är okänd men minst 109 480 km. Växellådan byttes ut år 1999 på grund av ett problem med den andra växeln; originalen ingår (se bilder), och motornummer är 6112162.

Tekniska data

  • Årsmodell/modellår
    1971/1971 
  • Första registreringsdatum
    1984-09-12 
  • Avläst mätarställning
    10948 
  • Kw / hk
    92 / 125 
  • Drivmedel
    Bensin 
  • Växellåda
    Manuell 
  • Klädsel
    Läder/textile 
  • Färg
    Röd 

Skickbedömning

  • Skick tekniskt:

    Senaste stora underhållet inkluderade en komplett renovering av bromsarna, justering av Weber-förgasarna och justering av tändningen samt byte av olja (Alltid servad med Castol Classic XL 20W-50) och filter. Utrustad med attraktiva Fuchs-hjul och bra däck. Redo för att köras!

  • Skick interiör:

    Interiör intakt och i gott skick. Recaro-stolarna, som verkar vara ett senare tillägg, är i gott skick med endast mindre sprickor på förarsätet. Instrumentpanelen har några sprickor på ovansidan men instrumenteringen är original och i gott fungerande skick. Varvräknarens nål kan "studsa" tillfälligt under acceleration men stabiliseras därefter. Andra funktioner, som den klassiska "John Player Special" kassettspelaren, fungerar. Det är värt att nämna att bilen är utrustad med en 5-växlad manuell växellåda, vilket ökar dess attraktionskraft.

  • Skick exteriör:

    Bilen blev omlackerad i början av 1980-talet vilket resulterade i mindre defekter och blåsor som har varit kvar genom åren. Även om det inte syns tydliga tecken på rost kan vissa små lackdefekter observeras vid närmare inspektion. 2010 byttes den högra tröskeln ut. Bakvingen (ducktail) verkar vara ett senare tillägg. Övergripande sett har bilen fortfarande ett fint och presentabelt utseende.

  • Skick helhet:

    Den här bilen erbjuder många alternativ för en entusiast, det finns lite saker man skulle kunna åtgärda men du också kan njuta av bilen i dess nuvarande skick.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik
Ursprungsbesiktning: 1984-09-11 (regbes)
Datum i trafik första gången: 1984-09-12
Senast godkända besiktning: 2020-12-10
Besiktningsbefriad: Ja
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 1

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Sandared

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Classic Car Depot
Shaun Major
+46 709 724007
shaun@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2023-06-22.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
  • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
  • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
  • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
  • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
  • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
  • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
  • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
  • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG