Visa alla bilder
Visa film

Opel Olympia Leveranssedan — 1951

En tidig och lite ovanlig Olympia Leveranssedan "Lieferwagen" här i ett bra välrenoverat och väl omhändertaget skick.

Nisse Brandt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Ida Johansen
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"En trevlig bil med fin färgkombination."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
151 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
15900
INSJÖN
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Opel Olympia Leveranssedan?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Nisse Brandt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Ida Johansen
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"En trevlig bil med fin färgkombination."

Beskrivning

Nuvarande ägare är uppvuxen i en liten by i södra Norge. Som 14-åring var han hjälpreda hos lanthandlaren i byn och lanthandeln hade exakt en likadan bil som denna. Han körde runt i byn med den som 14-åring och levererade diverse varor. Därav den speciella målade reklamen på sidorna av bilen. Som Opelfantast han var så var han tvungen att leta reda på en likadan bil till sin Opelsamling. Ägaren hittade denna bil ståendes på en loge utanför Fjugesta. Den var då i ett mycket dåligt skick men komplett och ägaren tänkte att ”är den komplett så är den renoveringsbar”. Renoveringen av Olympian blev klar våren 2013. Opeln har enligt uppgift två tidigare ägare. Den här ovanliga kombimodellen av Opel är i ett mycket bra och renoverat skick.

Tekniska data

  • Årsmodell/modellår
    1951/1951 
  • Första registreringsdatum
    2013-04-26 
  • Avläst mätarställning
    4761 km 
  • Kw / hk
    34 / 46 
  • Drivmedel
    Bensin 
  • Växellåda
    Manuell 
  • Klädsel
    Vinyl 
  • Färg
    Ljusbrun 

Skickbedömning

  • Skick tekniskt:

    Går bra i motor och drivlina. Semaforerna fungerar som de ska.

  • Skick interiör:

    Interiören är i ett bra bruksskick.

  • Skick exteriör:

    Bilen har en äldre omlackering i ett bra bruksskick. Det finns sprutspackelblåsor på vänster sida ovan bakskärm, se bilder.

  • Skick helhet:

    Den här bilen är i ett mycket bra, renoverat skick. Besiktigad och körklar, tuta och kör.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2013-04-26
Ursprungsbesiktning: 2013-04-16 (regbes)
Datum i trafik första gången: 2013-04-26 (520321)
Senast godkända besiktning: 2017-04-24
Besiktningsbefriad: Ja
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 1

Fakta om modellen

Produktionen av första modellen började i April 1950 och producerades fram till Feb 1951. Den tillverkades i 5862 exemplar. Dessa har modellbeteckning Oly 50 Lieferwagen. Modellen var något annorlunda, bilen var rakare i skåpprofilen och den hade hel stötfångare bak. Denna bil som nu auktioneras började byggas Feb 1951 och producerades fram till maj 1953 och sammanlagt tillverkades 22337 exemplar av modellen.

Alla bilar tillverkades av Meisen Karosseri och har modellbeteckning Olympia

51 Lieferwagen.

I Sverige fick bilen beteckningen Leveranssedan.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Insjön

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Nisse Brandt
+46 707 50 89 99
nisse@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2023-06-22.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
  • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
  • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
  • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
  • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
  • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
  • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
  • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
  • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG