Visa alla bilder
Visa film

Ford F100 V8 — 1962

Klassisk stepside med rätt mullerfeeling och en glad utstrålning i ett trevligt och fräscht utgångsskick för en ännu mer personlig tolkning.

Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"Vettig classic pick-up truck i ett på något sätt oömt skick, men samtidigt också i en skönt poserande stil."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
160 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
16120
KNÄRED
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Ford F100?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"Vettig classic pick-up truck i ett på något sätt oömt skick, men samtidigt också i en skönt poserande stil."

Beskrivning

Det finns besiktningsprotokoll från 1980, men bilen ställdes inte på för trafik förrän 1982. Hastighetsmätarens metriska gradering verkar vara en riktig varför frågan om den kanske till och med är svensksåld men fallen ur registret är relevant. Något att forska på för en ny ägare. Hela åttio- och nittiotalet var den i alla fall stationerad med sina tidigare ägare runt Göteborg, Kungsbacka och Borås. Därefter hamnar bilen i Norrland, i Umeå-trakten, och passerar ett par entusiaster före den nuvarande ägaren i gränstrakterna mellan Halland och Småland tog över stafettpinnen 2020 och färdigställde en påbörjad renovering samma år.

Tekniska data

  • Årsmodell/modellår
    1962/1962 
  • Första registreringsdatum
    1982-12-30 
  • Avläst mätarställning
    169 999 km 
  • Kw / hk
    118 / 160 
  • Drivmedel
    Bensin 
  • Växellåda
    Manuell 
  • Klädsel
    Vinyl 
  • Färg
    Vit/turkos 

Skickbedömning

  • Skick tekniskt:

    Lättstartad V8:a med ny förgasare och en växellåda med långa slag men lättfunna lägen och en förhållandevis låg utväxling. Maskinen svarar fint och har bra kraft.

  • Skick interiör:

    Nyklädd vinylsoffa i en tydligt turkos nyans tillsammans med ett behagligt klätt innertak i ett något mer diskret färgval. I övrigt en trevlig hytt med några små detaljer som skulle åtgärdas och höja intrycket i form av till exempel en överlackerad helljusomkopplare med tillhörande sladdar.

  • Skick exteriör:

    Nyligen lackerad, och i en original kulörkombination, enligt uppgift Lite onödiga färgsläpp i dörrtrösklarna, men annars är det en trevlig och uttrycksfull exteriör med ett flak som inbjuder till praktiska tankar om nöje- och nyttogöromål..

  • Skick helhet:

    Solid och trevlig truck med några små finishdetaljer att fixa med. Bra mekanisk känsla.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2023-04-26
Ursprungsbesiktning: 1982-12-30 (regbes)
Datum i trafik första gången: 1982-12-30
Senast godkända besiktning: 2023-06-05
Besiktningsbefriad: Ja
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 12

Fakta om modellen

Fjärde generationen av Fords F-serie tillverkades mellan 1961 och 1966. Från 1948 och fram till idag är varumärket inne på den 14:e generationen av pickisar. Har varit och är den mest sålda bilen i USA alla kategorier.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Knäred

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Peter Sundfeldt
+46 0705-38 80 22
peter@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2023-08-03.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
  • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
  • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
  • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
  • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
  • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
  • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
  • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
  • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG