Visa alla bilder
Visa film

Citroen B11 Sport — 1950

Utomordentlig och elegant bil som fungerar bra även i dagens trafik. Här ett exemplar som vårdats ömt efter renovering på 1990-talet.

Michael Luft
Värderingsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"Mycket fint skick. Hel och fin kaross, mycket fin inredning. Går fint i motor och växellåda."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
89 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
16193
GRÄNNA
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Citroen B11 Sport?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Michael Luft
Förordnad värderingsman museum och samlare
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"Mycket fint skick. Hel och fin kaross, mycket fin inredning. Går fint i motor och växellåda."

Beskrivning

Ägaren har haft bilen i 18 år och den har funnits i hans grannskap sedan sedan 1990. Mellan 1990 till 1996 har bilen genomgått en omfattande renovering. Kaross i toppskick och fint lackad i mörkgrå originalkulör. Inredning nygjord 1994 i grått ylletyg så som det var ursprungligen. Motor och växellåda samt bromsar renoverat eller genomgånget. En pärm med dokumentation finns med bilen. En underbar bil att köra, trots sin ålder. Rullar lätt och bekvämt och känns förvånansvärt stabil och pigg. Intressant är att denna bil som kom på 30-talet byggdes ända till 1957, och kom att tillverkas och säljas parallellt med den moderna DS (Paddan) som kom 1955. Troligtvis blev det så för detta var en ovanligt bra bil, som fortfarande kändes bra när det gällde köregenskaperna.

Tekniska data

  • Årsmodell/modellår
    1950/1950 
  • Första registreringsdatum
    1996-05-15 
  • Avläst mätarställning
    23097km 
  • Kw / hk
    41 / 56 
  • Drivmedel
    Bensin 
  • Växellåda
    Manuell 
  • Klädsel
    Textil 
  • Färg
    Mörkgrå 

Skickbedömning

  • Skick tekniskt:

    Trevlig att köra, känns bra mekaniskt. Inga anmärkningar.

  • Skick interiör:

    Jättefin inredning. Bästa samlarskick, inga anmärkningar.

  • Skick exteriör:

    Bra skick på kaross och lack. Endast några mindre småblåsor kan anmärkas på, i lacken, på nederkant på förardörren. (se bild). Mycket bra helhetsintryck.

  • Skick helhet:

    En bil som väcker uppmärksamhet var man än kommer. Intressant bil historiskt sett och fullt användbar även med moderna krav. Detta tillsammans med mycket bra helhetsintryck gör den borde passa hos och vara till glädje hos flesta samlare och entusiaster.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 1996-05-15 (Konvert)
Ursprungsbesiktning: 1996-05-06 (regbes)
Datum i trafik första gången: 1996-05-15
Senast godkända besiktning: 1996-05-06
Besiktningsbefriad: Ja
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 3

Fakta om modellen

Citroën B11 erbjuder svepande vackra linjer från 1930-talet i kombination med god väghållning, fin fjädringskomfort och framhjulsdrift. Konstruktionen anses ha varit långt före sin tid och modellen tillverkas från 1934 till 1957. Citroëns formella modellnamn var inte B11 utan Traction Avant, som på franska betyder framhjulsdrift.  Traction Avant  kallas i Sverige ofta för Gangstercittran, ett smeknamn som anspelar på att bilmodellen var med i flera filmer där den användes av skurkarna för att undkomma polisen.
B11 var det vanligaste modellvarianten av Traction Avant. Som så ofta när det gäller franska bilar står siffrorna (11) för antalet skattehästar. Bokstaven B betyder Berline och är beteckningen för en täckt bil.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Gränna

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Michael Luft
+46 708-20 21 13
michael@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2023-08-03.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
  • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
  • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
  • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
  • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
  • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
  • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
  • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
  • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG