Visa alla bilder
Visa film

Triumph 2000 MK2 — 1971

Svensksåld stor-Triumph med en och samma ägarfamilj fram tills idag. Försiktigt renoverad och sparsamt brukad sedan dess.

Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Henrik Landén
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"Rolig och ovanlig modell i ett skönt skick som i dåtid var en lite finare sedan, positionerad en bit ovanför folkhemsikonen Volvo 140."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
28 500SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
16683
SANDARED
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Triumph 2000 MK2?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Henrik Landén
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"Rolig och ovanlig modell i ett skönt skick som i dåtid var en lite finare sedan, positionerad en bit ovanför folkhemsikonen Volvo 140."

Beskrivning

Den såldes till sin första ägare i maj 1972 och han brukade den grundligt och skötte om den lika grundligt. Varje år rostskyddsbehandlades bilen och serviceplanen sköttes noggrant enligt plan och bok. Den dokumentationen har tyvärr gått förlorad vid en senare dödsbostädning från den första ägaren. Men ett par svårfångade och exklusiva original verkstadsmanualer och en reservdelskatalog följer med bilen. 1991 fördes den över till ägarens dotter, vars make renoverade bilen i mitten av nittiotalet. 2002 tog deras son över den och han körde väldigt sparsamt tills att han gick bort efter en kort tids sjukdom. Hans fru står sedan dess, 2013, som ägare, men bilen har inte körts på 15 år. Nu är den i alla fall startad och redo för besiktning när den ena förgasaren har rengjorts.

Tekniska data

  • Årsmodell/modellår
    1971/1971 
  • Första registreringsdatum
    1972-05-02 
  • Avläst mätarställning
    20 773 km 
  • Kw / hk
    66 / 90 
  • Drivmedel
    Bensin 
  • Växellåda
    Manuell 
  • Klädsel
    Skinn 
  • Färg
    Mörkblå 

Skickbedömning

  • Skick tekniskt:

    Motorn har startats och fått nya tändkablar, batteri, bränslefilter och en rengöring av bränslepumpen. Den behöver en översyn/rengöring av ena förgasaren för att motorn ska gå som den ska. När den gör det är det en skön rak sexa med fin kraft. Lådan känns tydlig och bromsarna tar bra, liksom parkeringsbromsen. Motorn är öppnad, kontrollerad och renoverad med nya lager, tätningar och packningar.

  • Skick interiör:

    Fräsch inredning och säten, bra men lite blekta mattor, fint innertak och dörrsidor. Förvaringshyllan framför föraren är lite lös. Träinläggen/dekoren är hela på både instrumentpanelen och dörrsidorna. Stolsskenorna på passagerarstolen behöver rengöras och ratten skruvas loss och monteras rakt.

  • Skick exteriör:

    Snygg blå lack i originalkulör, omlackerad i mitten på nittiotalet. Någon ond individ har har medvetet repat höger bakskärm och bakdörr. Något av det kan möjligen poleras bort. Äldre däck med bra mönster. Tillbehörsspeglar från åttiotalet, originalen är kromade eller i rostfritt.

  • Skick helhet:

    En ovanligare och lite värdigt sportig engelsk sedan med en trevlig motor i ett representativt och presentabelt skick.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Avst 2013-07-05
Ursprungsbesiktning: 1972-05-02 (typbes)
Datum i trafik första gången: 1972-05-02
Senast godkända besiktning: 2008-08-19
Besiktigad tom: 2010-08-31
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 5

Fakta om modellen

En Mk 2 var mer en än facelift, den fick en helt annan längre front och akter, totalt 25 cm längre. Med det kom också ett mer säreget utseende som uppskattas av entusiasterna idag. Den sexcylindriga motorn skänkte en trevlig attityd till bilen, och den kom även senare med en större motorversion på 2,5 liter och med elektronisk bränsleinsprutning.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Sandared

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Classic Car Depot
Shaun Major
+46 709 724007
shaun@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2023-12-21.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
  • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
  • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
  • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
  • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
  • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
  • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
  • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
  • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG