Visa alla bilder
Visa film

Mercedes Benz 220SE B (W111) — 1964

Den svensksålda Mercedes 220 SE B är en utmärkt bil kännetecknad av sin tidlösa design med klassiska fenor.

Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"Bilens ägare använder främst den som en sommarbil och ser till att den regelbundet får underhåll för att hålla den i gott skick. Bilen startar utan ansträngning, motorn går fint. Den har stabil väghållning och är besiktningsbefriad."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
96 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
16664
BOHUS
RESERVATIONSPRIS
Ej uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Mercedes Benz 220SE B (W111)?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"Bilens ägare använder främst den som en sommarbil och ser till att den regelbundet får underhåll för att hålla den i gott skick. Bilen startar utan ansträngning, motorn går fint. Den har stabil väghållning och är besiktningsbefriad."

Beskrivning

Ägaren är en samlare av klassiska bilar och han förvärvade den här specifika bilen 2017. Den har enbart använts under sommarmånaderna och har alltid förvarats i ett garage under vintersäsongen. Vid köpet hade bilen genomgått en renovering och omlackering som har hållit sig ganska bra. Dock uppvisar den nu några kosmetiska brister och lackblåsor, men överlag fortfarande mycket respektabel. Bilens underrede är anmärkningsvärt rent, utan rostproblem.

Inuti bilen är interiören ren och väl underhållen. Nya mattor, gummilister förbättrar interiörens övergripande skick.

Det är värt att notera att bilen har haft fem registrerade ägare, och mätarställningen är för närvarande 24 054 km. Det finns dock anledning att tro att den verkliga körsträckan är 124 054 km eller högre då mätaren går runt vid 100 000 km.

Tekniska data

  • Årsmodell/modellår
    1964/1964 
  • Första registreringsdatum
    1964-05-22 
  • Avläst mätarställning
    24054 
  • Kw / hk
    88 / 120 
  • Drivmedel
    Bensin 
  • Växellåda
    Automat 
  • Klädsel
    Textil 
  • Färg
    Vit 

Skickbedömning

  • Skick tekniskt:

    Den här bilen är lätt att starta, trevlig att köra och kräver bara vanlig underhåll. Den har en ren motorutrymme med nyare delar, ny Bosch-strålkastare och bra däck på fina hjul och navkapslar.

  • Skick interiör:

    Ren och väl underhållen med en sprickfri instrumentbräda, attraktiva mätare och några små sprickor i fernissan på träpanelerna. Sätena är bekväma med mindre slitage, och det finns små hål i överkanten av baksätena (se bilder). Dörrpanelerna är kompletta men kan behöva rengöras, och bilen inkluderar bra mattor och gummimattor.

  • Skick exteriör:

    Tilltalande utseende och rak och välbevarad kaross utan synliga bucklor eller brister. Dess underrede är imponerande fritt från rost eller skador. Rent bagage med en äldre gummimatta. Viktigt är att det inte finns några tecken på rostproblem i närheten av hjulhusen och fjäderbensstag. Bilens lack är fortfarande glänsande, även om det finns mindre brister som fläckar och små lackblåsor främst runt främre och bakre skärmarna samt överst på dörrarna (se medföljande bilder). Snyggt rent kromarbete runt om med en liten lackbubbla på bakkanten av stötfångaren

  • Skick helhet:

    Denna välunderhållna och pålitliga bil lovar många trevliga somrar framöver. Även om det finns vissa kosmetiska brister är de inte akuta problem och kan åtgärdas successivt över tid.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Avst 2022-06-01
Ursprungsbesiktning: 1964-05-22 (typbes)
Datum i trafik första gången: 1964-05-22
Senast godkända besiktning: 2017-11-14
Besiktningsbefriad: Ja
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 5

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Bohus

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Shaun Major
+46 709-72 40 07
shaun@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2023-12-21.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
  • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
  • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
  • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
  • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
  • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
  • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
  • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
  • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG