Visa alla bilder
Visa film

Citroën SM V6 2.7 — 1972

Tidlös fransk elegans med italiensk kraft, utrustad med en Maserati V6-motor. Ursprunglig charm och rymdåldersdesign. Ett sällsynt fynd i Sverige, endast omkring 80 sådana bilar i landet. Dessutom gör dess eftertraktade förgasarmotor den ännu mer eftertraktad bland entusiaster.

Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"UPPDATERING! Motorn går runt för hand, nya bilder tillagda, elhissar fungerar inte.

Bilen är för närvarande i gott skick, komplett och snygg. Den har förvarats i ett garage under de senaste 23 åren, senaste besiktning var 998. Vi inte försökt att starta eller testa bilen eftersom det skulle kräva en omfattande genomgång innan uppstart. För att underlätta framtida transport har vi manuellt höjt den hydrauliska fjädringen och bilen rullar nu smidigt och har en fungerande handbroms."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
198 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
16663
SANDARED
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Citroën SM?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"UPPDATERING! Motorn går runt för hand, nya bilder tillagda, elhissar fungerar inte.

Bilen är för närvarande i gott skick, komplett och snygg. Den har förvarats i ett garage under de senaste 23 åren, senaste besiktning var 998. Vi inte försökt att starta eller testa bilen eftersom det skulle kräva en omfattande genomgång innan uppstart. För att underlätta framtida transport har vi manuellt höjt den hydrauliska fjädringen och bilen rullar nu smidigt och har en fungerande handbroms."

Beskrivning

Denna bil köptes ursprungligen av ett svenskt företag 1976 och registrerades officiellt den 15 december 1976. Den andra ägaren förvärvade bilen 1983, och registrerade den först under företagets namn. Senare, 1988, övergick den till privat ägande, vilket innebär att samma brukare haft bilen i 40 år. Under 1980-talet servades bilen i Italien, inklusive en översyn av den kamkedjan. Det finns dock tyvärr ingen dokumentation för att styrka detta. Den kräver en noggrann motorinspektion och översyn innan den kan startas och köras.

För närvarande är bilen i mycket presentabelt skick, efter att ha lackerats om någon gång under 1980-talet. Den uppvisar endast mindre skönhetsfel på några ställen. Interiören är exceptionellt välbevarad, blå textilklädsel, intakt instrumentering och en oskadad instrumentbräda. Enligt vissa Citroën-entusiaster anses varianten med förgasarmotor vara mer eftertraktad och den är också lättare att underhålla.

För en entusiast som är väl insatt i dessa bilar är denna bil en utmärkt möjlighet. Den aktuella mätarställningen på 77 463 km verkar kunna stämma, eftersom en äldre inspektionsrapport från 1993 anger 77 291 km. Bilen har inte använts mycket sedan dess. Det bör dock noteras att det kan vara svårt att verifiera den exakta körsträckan eftersom dokumentation saknas.

Tekniska data

  • Årsmodell/modellår
    1972/1972 
  • Första registreringsdatum
    1976-12-15 
  • Avläst mätarställning
    77463 
  • Kw / hk
    125 / 170 
  • Drivmedel
    Bensin 
  • Växellåda
    Manuell 
  • Klädsel
    Textil 
  • Färg
    Vit 

Skickbedömning

  • Skick tekniskt:

    BWA har inte försökt starta eller testa bilen, men som tidigare nämnt är alla komponenter intakta. Bilen har inte körts på över 20 år. Den är lätt att transportera, men du kommer att behöva en vinsch och släp för transporten. Dessutom medföljer ett eftertraktat Anas Marmitte avgassystem, tillsammans med attraktiva hjul, navkapslar och äldre däck.

  • Skick interiör:

    Interiören i bilen är i anmärkningsvärt gott skick och helt komplett. Instrumentbrädan / instrument är alla original och visar endast små tecken på slitage. En framträdande detalj är placeringen av radion i mittenkonsolen, under den manuella växelspaken. Även idag behåller interiören ett futuristiskt utseende och känsla, vilket gör den till en unik och tidlös design.

  • Skick exteriör:

    Som tidigare nämnts fick bilen en omlackering i sin ursprungliga vita färg under 80-talet, vilket har hållit sig bra tack vare torr förvaring i över 20 år. Karosseriet är fortfarande rakt och rent, och underredet är också i gott skick. Det finns dock några blåsor synliga runt karossens paneler, som visas på bilderna. Dessutom finns det rost på den bakre stötfångaren, och passagerardörren har blåsor i det inre hörnet. Det finns också en spricka i vindrutan runt backspegeln. På en positiv not, är kromarbetet runtom bilen i gott skick, och det finns inga skador på glaset runt strålkastarna.

  • Skick helhet:

    Att hitta dessa bilar till salu till ett rimligt pris kan vara en utmaning, denna specifika bil erbjuder en fantastisk möjlighet för rätt köpare. Med lite arbete under vintern har den potential att vara tillbaka på vägen och redo att njutas av nästa sommar. Det är ett projekt värt att överväga för entusiaster som vill restaurera och uppleva den unika charmen hos Citroen's SM.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 1988-12-12 (Konvert)
Ursprungsbesiktning: 1976-12-15 (regbes) (Ombes:19770218)
Datum i trafik första gången: 1976-12-15
Senast godkända besiktning: 1997-05-23
Besiktigad tom: 1998-05-31
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Ja
Antal ägare: 3

Fakta om modellen

Citroën SM är känd för sin distinkta design och Maserati V6-motor och är full av innovativa funktioner. Dess slanka, aerodynamiska exteriör, avancerade teknik som hydropneumatisk fjädring och servostyrning med variabel assistans gör den till en iögonfallande bil. Med begränsade produktionsantal och en betydande plats i bilhistorien är Citroën SM fortfarande mycket eftertraktad av samlare och entusiaster.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Sandared

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Classic Car Depot
Shaun Major
+46 709 724007
shaun@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2023-12-21.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
  • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
  • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
  • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
  • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
  • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
  • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
  • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
  • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG