Visa alla bilder
Visa film

Chrysler Series 52 — 1928

Ett fordon för en tidsresa tillbaka till 1920-talet. Denna Chrysler kan man med stolthet framföra på vägarna idag.

Nisse Brandt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Ida Johansen
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"En välskött bil i fint brukskick."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
99 808SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
16229
BORLÄNGE
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Chrysler Series 52?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Nisse Brandt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Ida Johansen
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"En välskött bil i fint brukskick."

Beskrivning

Den här Chryslern renoverades av förra ägaren under slutet av 60-talet och in på 70-talet då den också fick en ny lack. Förra ägarens fru brukade bilen under 70-talet rätt ofta till vardags för att åka till affären med och för att skjutsa barnen till badet på somrarna. Under 80-talet ställde ägaren av bilen och den ställdes då på Säters Bil och Mc-museum som drevs av Dalarnes Automobilklubb där ägaren av Chryslern var en aktiv medlem. Nuvarande ägare köpte bilen 1992 och flyttade då bilen från museet. Den fick då nya däck med vita sidor, bromsarna renoverades och bilen besiktigades för att tas i trafik igen. 1995 fick även hastighetsmätaren en renovering och vajern till mätaren byttes ut. Handtaget på insidan av förardörren är utbytt mot ett nytt som är gjutet i mässing och förnicklat som originalet. En träkoffert har monterats bak på bilen. Det finns ett DAK-märke monterat på huven framför vindrutan. Det är oklart varför men eventuellt för att det redan fanns hål där sedan tidigare. Originalklädseln har några små hål på förarplatsen, överdragsklädsel och filt har använts för att skydda klädseln i övrigt. Chryslern har mest använts till kortare turer på somrarna samt för att skjutsa brudpar, studenter och baldeltagare med. Bilen är väl omhändertagen och har sedan 80-talet alltid stått torrt, frostfritt och skyddats från smuts och damm. Instruktionsbok på svenska för Chrysler modell 50 från 1927 medföljer och även annan dokumentation i pärm. Även reservdelar som motor, kylare med grill, fram och bakaxel, lösa hjul och fem lösa däck medföljer bilen, se bilder.

Tekniska data

  • Årsmodell/modellår
    1928/1928 
  • Första registreringsdatum
    1972-07-25 
  • Avläst mätarställning
    94 519 km 
  • Kw / hk
    39 / 39 
  • Drivmedel
    Bensin 
  • Växellåda
    Manuell 
  • Klädsel
    Textil 
  • Färg
    Grön 

Skickbedömning

  • Skick tekniskt:

    Går bra i motor och drivlina. Eventuellt grenrörsläckage. Semaforerna ger inte fullt utslag.

  • Skick interiör:

    Innertaket är i ett fint skick. Några handtag och fönstervevar är trasiga och klädseln på fram och bak sofforna är slitna med några små hål, se bilder.

  • Skick exteriör:

    Lacken är i bruksskick med spår av brukande och tidens tand. Det finns några blåsor i lacken, se bilder.

  • Skick helhet:

    En bil med fin färgkombination och fin patina i ett bra brukbart skick.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 1992-05-11 (Konvert)
Ursprungsbesiktning: 1972-07-25 (regbes)
Datum i trafik första gången: 1972-07-25
Senast godkända besiktning: -
Besiktningsbefriad: Ja
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 2

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Borlänge

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Nisse Brandt
+46 707 50 89 99
nisse@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2023-08-31.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
  • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
  • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
  • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
  • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
  • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
  • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
  • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
  • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG