Visa alla bilder
Visa film

Mercedes-Benz E 240 — 2001

En E-klass i utmärkt skick som endast rullat 52 661 km enligt mätaren. Två brukare sedan ny och inga tecken på rostproblem.

Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"Det är ganska ovanligt att lyckas komma över en sådan här välhållen Mercedes E240, särskilt med tanke på de rostproblem som denna modellen tenderade att ha. Denna bilen fick sina rostproblem åtgärdade under korrosionsgarantin 2007 av Mercedes-återförsäljaren Hedins, då gjordes även en omlackering. Den har använts sparsamt av sina två brukar, vilket bidrar till de utmärkta skicket."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
92 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
16198
GÖTEBORG
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Mercedes-Benz E 240 ?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"Det är ganska ovanligt att lyckas komma över en sådan här välhållen Mercedes E240, särskilt med tanke på de rostproblem som denna modellen tenderade att ha. Denna bilen fick sina rostproblem åtgärdade under korrosionsgarantin 2007 av Mercedes-återförsäljaren Hedins, då gjordes även en omlackering. Den har använts sparsamt av sina två brukar, vilket bidrar till de utmärkta skicket."

Beskrivning

Väldokumenterad Mercedes E240. Första ägaren köpte bilen från Merceds-återförsäljaren Hedins i Göteborg år 2001. 2007 genomfördes karossreparationen och en omlackering under garanti uppdrag. Kvitton på utfört arbete finns. Första ägaren hade bilen fram tills 2014 då han sålde den vidare till nuvarande ägare, som förövrigt kände första ägaren. Bilen har främst använts för lokala resor men också längre turer. Bilen har altid förvarats i garage och den låga körsträckan stärks genom tidigare besiktningsprotokoll. Nuvarande ägare har gjort service och underhåll på bilen själv och serviceboken är komplett upp till 35 000 km, tillsammans med kvitton och dokument på garantireparationen. Denna bilen har utrustningspaketet ”Elegance” vilket betyder att de finns mycket komfort och eldriven utrustning. Finare exemplar kommer vara svårt att hitta.

Tekniska data

  • Årsmodell/modellår
    2001/2001 
  • Första registreringsdatum
    2001-06-01 
  • Avläst mätarställning
    052661 km 
  • Kw / hk
    125 / 170 
  • Drivmedel
    Bensin 
  • Växellåda
    Automat 
  • Klädsel
    Läder 
  • Färg
    Ljusgrå 

Skickbedömning

  • Skick tekniskt:

    Bilen har regelbundet servats av ägaren. Motorrummet är rent och fint samt att motorn går smidigt. Den är lätt att starta och framföra, växellådan går mjukt och fint och bromsarna tar bra. Lättmetallfälgarna har små märken men är generellt i utmärkt skick, även däckens mönster är i gott skick. Den har en giltig besiktning fram till den 30de november 2023 och är redo att köras hem av den nya ägaren.

  • Skick interiör:

    Interiören på bilen ser nästan ny ut, baksätena är med minimalt använda och det finns inga skador på dem. Förarsätet visar små tecken på användning. Alla elektriska komponenter, som stolar, fönster, speglar, AC och tak, fungerar perfekt med liten pixelering på utomhustemperaturdisplayen.

  • Skick exteriör:

    Bilens exteriör är i fantastiskt skick och inga tecken på rost eller skador på kaross eller underredet. Lacken är fin och utan skador, avsaknaden av stenskott är också anmärkningsvärt med tanke på att bilen är över 20 år gammal. Det fantastiska skicket är svårt att tro på.

  • Skick helhet:

    Förmodligen en av de bästa exemplaren i Europa. De fantastiska skicket och låga körsträckan gör det till en mycket eftertraktad youngtimer.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2023-05-01
Ursprungsbesiktning: 2000-06-30 (EEG) (Ombes:20080117)
Datum i trafik första gången: 2001-06-01
Senast godkända besiktning: 2022-09-27
Besiktigad tom: 2023-11-30
Årsskatt: 3660 Kr
Körförbud: Nej
Antal ägare: 2

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Göteborg

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Shaun Major
+46 709-72 40 07
shaun@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2023-08-17.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
  • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
  • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
  • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
  • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
  • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
  • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
  • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
  • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG