Visa alla bilder
Visa film

Ford Thunderbird Super Coupé V6 3,8L — 1992

En härlig Åskfågel i ett mycket välbevarat originalskick, en ägarfamilj sedan ny och endast dryga 6.000 Mil.

Tore Thallaug
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"Den här vagnen är i ett mycket fint och välbevarat originalskick. Med en 3,8 Liters V:6 maskin med intercooling och kompressormatning samt manuell 5-växlad låda med overdrive, är den snarare "europeisk sportig" till sin karaktär än en amerikansk glidare. Fast med all den utrustning som bilen har, är den på många sätt - den bästa av två världar. Bilens "build sheet" och historik imponerar..."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
70 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
16218
SVARTSJÖ
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Ford Thunderbird Super Coupé?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Tore Thallaug
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"Den här vagnen är i ett mycket fint och välbevarat originalskick. Med en 3,8 Liters V:6 maskin med intercooling och kompressormatning samt manuell 5-växlad låda med overdrive, är den snarare "europeisk sportig" till sin karaktär än en amerikansk glidare. Fast med all den utrustning som bilen har, är den på många sätt - den bästa av två världar. Bilens "build sheet" och historik imponerar..."

Beskrivning

Köptes ny 1992 av en svensk familj som var bosatta i New York, vid den tiden. Togs sedan med som flyttgods, när familjen återvände hem 1994. Här har den levet ett lugnt liv som entusiastbil, mätarställning nu 37.508 Miles (60.363 km). Aldrig vinterkörd!

Välservad, all dokumentation från ny till dags datum finns kvar, inklusive alla handlingar från USA med "build sheet" köpehandlingar etc.

Förutom all dokumentation medföljer, skräddarsytt skyddsöverdrag, nytt batteri, nya luft- och bensinfileter.

Tekniska data

  • Årsmodell/modellår
    1992/1992 
  • Första registreringsdatum
    1994-12-15 
  • Avläst mätarställning
    37,508 Miles 
  • Kw / hk
    154 / 209 
  • Drivmedel
    Bensin 
  • Växellåda
    Manuell 
  • Klädsel
    Helskinn i gråbeige med grå tygmattor 
  • Färg
    Vit 

Skickbedömning

  • Skick tekniskt:

    Startar lätt och går lugnt och fint, vid behov finns fart att hämta. Växlingar, koppling och bromsar fungerade utmärkt. Då billen körts lite på senare år, är en genomgång och allmän service en klok investering. när bilen kom till Sverige gjordes en omfattande rostskyddsbehandling. Ej kontrollerad på lyft men förefaller vara i bra skick undertill.

  • Skick interiör:

    Mycket välbevarat originalskick samt all extrautrustning för den tiden. taklucka i glas, ACC, skinnklädsel (Titanium Leather), el-manövrering av stolar och sidorutor, startkod, larm, JBL musikanläggning med cd-växlare för tio skivor samt el-antenn mm. Allt fungerar och är i fint skick. Baksätet är fällbart.

  • Skick exteriör:

    Lackering i originalskick (Oxford white), fin och blank. Finns skav på backspegel passagerarsida, ett litet skav höger bak samt på gummilisten på förarsidan. Dessa är alla ytliga, bör gå att fixa utan större insatser. Något stenskott och minimalt med repor. I övrigt är bilens exteriör mycket fin och välbevarad. Fina fälgar, bra Michelindäck. Motor- och bagageutrymmen likaså i mycket välbevarat originalskick.

  • Skick helhet:

    Amerikanska vagnar från 90-talet är inte helt vanliga här i Sverige men här har vi både en spännande modell och ett exemplar i mycket fint originalskick med en gedigen utrustningslista. Det tillsammans med historik och låga mil gör den här Åskfågeln till en intressant klassiker.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2023-07-07
Ursprungsbesiktning: 1994-12-15 (regbes)
Datum i trafik första gången: 1994-12-15
Senast godkända besiktning: 2023-05-19
Besiktigad tom: 2025-05-31
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 1

Fakta om modellen

Ford Thunderbird var ju Fords svar på GM:s intåg i "sportvagnsklassen" med Chevrolet Corvette. Modellen kom att tillverkas 1955 till 1997, för att återuppstå 2002-2005.

Till en början var det en ren tvåsitsig bil med sportvagnsambitioner. Redan 1958 blev den fyrsitsig och mer av en Grand Touring vagn. På 60-talet fick den tom fyra dörrar en tid.

Som många amerikanska vagnar under 70/80/90-talen växte och krympte modellen om vartannat. När den tionde generationen så presenterades i slutet av 80-talet hade man hittat tillbaka till en kombination av Sport- och GT-ambitioner, såväl med design som i utrustning. Det stod klart att de nu konkurrerande med europeiska vagnar i samma klass. Ett nytt chassi där den stela bakaxeln var ett minne blott, förbättrade väghållning och körglädje, dock behöll man bakhjulsdrift. De valde dock inte Turbo, utan en kompressor för bättre vridmoment på lägre varv. Motorpressen var överförtjusta och menade att Thunderbird aldrig hade varit bättre. Trots detta dalade försäljningen år för år och även om tillverkningen låg över 100.000 exemplar per år, tog eran slut. Den sista vagnen tillverkades i Ohio i september 1997. Sagan om Åskfågeln var över. Fast inte riktigt, som så många andra biltillverkare, dammade man kring millennieskiftet av någon av sina klassiker, så även Ford. Den elfte generationens Thunderbird, en hommage till ursprunget, i en tvåsitsig version som påminde om den första generationen, tillverkades åren 2002-2005. Totalt har Ford tillverkat 4,2 miljoner T-birds.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Svartsjö

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Tore Thallaug
+46 705 90 23 65
tore@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2023-08-17.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
  • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
  • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
  • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
  • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
  • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
  • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
  • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
  • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG