Visa alla bilder

Rolls Royce Phantom 1 7668cc / 6-cyl — 1928/29

Ett långt gånget renoveringsobjekt av en tidig klassisk Rolls Royce. Mycket är renoverat, men det finns kvar att göra.

Johan Ålander
Värderingsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"Mycket är renoverat, men det finns kvar att göra."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
240 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
15335
JÄRNA/SKANSSUNDET
BEDÖMT VÄRDE
RESERVATIONSPRIS
450 - 550 000 SEK
Ej uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Johan Ålander
Värderingsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"Mycket är renoverat, men det finns kvar att göra."

Beskrivning

Denna Rolls Royce har varit i nuvarande ägares omvårdnad i många år. Den är mycket påkostad med bl.a. ny kaross-stomme tillverkad av den mycket duktige Ingmar Edlund Kaross och Byggnadssnickeri i Stora Mellösa, Sverige. Renoveringen av chassiet har kommit mycket långt liksom karossen. Dessa Rolls Royce levererades som enbart chassie till olika karossmakare när det var nya. Där kunde man själv beställa en kaross efter sina egna önskemål. Hur denna bil såg ut som ny känner vi inte till men nuvarande ägare har haft som mål att efterlikna den Rolls Royce, se bild, som en gång i tiden stod på Skolklosters bilmuseum.

Det tillverkades 2 258 chassien för Phantom 1 mellan (1923)1925 och 1929.

Motorn hade sex cylindrar med dubbeltändning. Växellådan var fyrväxlad. Phantom 1 hade även fyrhjulsbromsar vilket var ovanligt vid dess introduktion.
Nypris var c:a 1850 pund för ett chassie.

Verktyg och andra saker som syns på bild och inte är delar till bilen medföljer ej. Den lösa kylaren medföljer ej som man kan se på bilderna. Som vanligt när det gäller ett sådant här objekt är det svårt att veta vilka delar som saknas. Man får helt enkelt studera bilderna för att försöka få en uppfattning om det.

Teknisk data

 • Årsmodell/modellår
  1928/29 
 • Första registreringsdatum
   
 • Avläst mätarställning
   
 • Regnr
   
 • Chassinummer
  34-CL 
 • Kw / hk
       / 43 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
   
 • Färg
   

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Chassiet är till stora delar renoverat. Motorn är isärplockad. En kolv saknas, förmodligen för att den var trasig. Se bilder.
  Som vanligt när det gäller ett sådant här objekt är det svårt att veta vilka delar som saknas. Man får helt enkelt studera bilderna för att försöka få en uppfattning om det.

 • Skick interiör:

  Som vanligt när det gäller ett sådant här objekt är det svårt att veta vilka delar som saknas. Man får helt enkelt studera bilderna för att försöka få en uppfattning om det.

 • Skick exteriör:

  Ej färdigrenoverad. Det saknas delar.
  Som vanligt när det gäller ett sådant här objekt är det svårt att veta vilka delar som saknas. Man får helt enkelt studera bilderna för att försöka få en uppfattning om det.

 • Skick helhet:

  Ej färdigrenoverad. Det saknas delar. Som vanligt när det gäller ett sådant här objekt är det svårt att veta vilka delar som saknas. Man får helt enkelt studera bilderna för att försöka få en uppfattning om det.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort:

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Johan Ålander
+46 705-80 91 17
johan@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2022-10-13.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG